ArtikelNyhet

Inför Gorilla FC – intervju med grundaren Chris Ngo

Den 23 april är det så dags för en ny aktör att kliva in på den Svenska MMA-scenen – nämligen Gorilla FC. Fighter Magazine fick en intervju med arrangören och eldsjälen bakom Gorilla Fight Club – Chris Ngo.

Kan du berätta lite om Gorilla FC (GFC)?
– Just nu är det inte tillåtet att arrangera amatörtävlingar i MMA i Norge. Jag är väldigt rastlös och kunde inte vänta längre, så jag bestämde mig för att söka till SMMAF (Svenska MMA-förbundet) för att få anordna MMA-tävlingar i Sverige. Så nu är vi här! Den första GFC-galan kommer att vara för amatörfighters – de flesta matcherna den här gången är i A-klass. Jag tror att GFC kommer att bli en bra plantskola för nya fighters och även de som kommer utanför Norden kommer att vara välkomna på sikt.

Kan du berätta lite om hur situationen ser ut för MMA och kampsport i Norge?
– I Norge är det bara tillåtet att köra semikontakt, det vill säga att slagkraften bara får vara på 30% av max mot huvudet och 80% av max mot kroppen. 2019 togs MMA upp som en sport av det norska idrottsförbundet (NIF) och specifikt det norska kampsportsförbundet (NKF). Detta var ett glädjande steg på vägen mot att legalisera i Norge, särskilt när det gäller amatörtävlingar. Men jag tror tyvärr att det kommer att ta många år tills vi får se en fungerande MMA-scen i Norge.

Hur tänker du att Gorilla FC skiljer sig från andra evenemang – hur ser du på framtiden?
– Det finns massor av bra MMA-event i Sverige, men jag ser att de flesta satsar på att hålla proffsgalor. GFC kommer först och främst att fokusera på amatörer, men kommer samtidigt att vara en proffsigt producerad med en stor bur, ljus, walk-in-musik för fighters, DJ på plats, ring announcer och så vidare. Jag vill helt enkelt ge amatörfighters och publik en bra upplevelse. På sikt tänker jag köra proffsmatcher också, men först ska jag se till att få min första amatörgala avklarad.

Berätta lite om vad vi har att förvänta oss?
– Jag lyckades ordna matcher för de flesta fighters som sökt match. Vi har totalt 23 matcher – varav tre är titelmatcher där tre norrmän möter tre svenskar. Jag känner på mig att det här kommer att bli en riktig upplevelse med många spännande matcher.

Några potentiella matcher du ser fram emot?
– Jag ser såklart framemot att få se vem som tar hem GFC-bältena, men jag ser längtar efter alla matcher. Och jag ser fram emot lördagen den 23 april! Det här är min första fullkontaktsgala och det kommer många från Norge till galan. Jag hoppas att fler åskådare från Sverige kommer för att stötta sina fighters.

Vi på Fighter önskar dig och GFC lycka till!
– Tack! Jag vill tacka Sverige och Svenska MMA Förbundet (SMMAF) för att jag får arrangera fullkontaktmatcher i Sverige. Tack så mycket för förtroendet!

INFO OM GORILLA FC 1
Galan är på Tanumstrand hotell lördagen den 23 april.
Prelims (åtta matcher) startar kl 16.30. Huvudkortet börjar ca 18.20
Du ser hela galan via FighterTV (www.fightertv.se)

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer