ArtikelNyhet

Inför UFC Fight Night 204: Volkov vs. Aspinall

Avboka alla planer du har på lördagskvällen, för första gången på tre år återvänder UFC till London. Huvudmatchen blir en saga om två torn – Alexander Volkov vs. Tom Aspinall. Vi får även se två omtyckta nordbor gå match under helgens gala: islänningen Gunnar Nelson som möter Takashi Sato och Makwan Amirkhani som möter Mike Grundy. Här kommer tider och matchkort.

Vi börjar med huvudkortet, där vi ser svala islänningen Gunnar Nelson återvända. Vi har inte sett honom sedan 2019, då han drog på sig två domslutsförluster mot absoluta toppnamn – Leon Edwards (delat domslut) samt Gilbert Burns. Förlusterna har åldrats väl, Burns och Edwards är nu på andra respektive tredje plats på welterviktsrankingen.

Gunnar Nelson var bokad mot grapplern Cláudio Silva som dragit på sig en knäskada, i stället blir det strikern Takashi Sato på lördag. Japanen var borta från buren under 2021, men under 2020 fick han till ett tidigt TKO-avslut mot Jason Witt och sedan en submissionförlust mot Miguel Baeza.

Förhoppningsvis kan Nelsons tålamod och markkompetens överkomma både eventuell ringrost och Takashi Sato, som lär sikta på ett tidigt stående avslut. Islänningen är storfavorit inför mötet.

FINSKA HOPPET SKA RÄDDA UFC-JOBBET
Underkortet avrundas av Makwan Amirkhani. Om Mr. Finland inte lyckas få till en vinst på lördagskvällen är hans framtid i UFC hotad. De tre senaste matcherna har varit två domslutsförluster och i oktober såg allt bra ut tills Amirkhani råkade springa in i Lerone Murphys knä i samband med en nedtagning.

Amirkhani möter Mike Grundy, som kommer ha den brittiska publikens uppbackning. Även han behöver vända en förlustsvit, de två senaste matcherna slutade i domslutsförluster mot Movsar Evloev och Lando Vannata.

Den röda tråden är att Amirkhani och Grundy bägge två har en brottningsbakgrund, men britten är mer meriterad. När Grundy väl fått kontroll över motståndaren är han farlig – åtta av tolv vinster är submissions. Armtriangel och D’arce är två av hans favoriter.

SAGAN OM DE TVÅ TORNEN
Kvällens huvudmatch är ett möte mellan två jättar som är 2,00 respektive 1,95 meter långa. Rutinerade ryssen Alexander Volkov är ett eldprov för hemmahoppet Tom Aspinall, som är en stigande stjärna i tungviktsdivisionen. Britten har sju raka segrar och har aldrig behövt poängdomarnas input. De tre matcherna han gått i UFC har varit tidiga avslut mot Alan Baudot, Andrei Arlovski samt Sergey Spivak.

Alexander Volkov var flitig under fjolåret och avslutade Alistair Overeem, domslutsförlorade mot Ciryl Gane och besegrade Marcin Tubyra via domslut. Rimligen kommer Volkov ta sikte på att överleva matchens explosiva inledning och sätta press på Aspinalls oprövade kondition.

TALANG MOT TUFF VETERAN
Kvällens co-main lär bli en underhållande strikingfest. Nyzeeländaren Dan Hooker återvänder till fjäderviktsdivisionen efter att ha samlat på sig vinster och förluster mot absoluta toppnamn, plus gott om prestationsbonusar. Senast blev det en kimuraförlust mot Islam Makhachev.

Talangen Arnold Allen är obesegrad på sina åtta matcher i UFC, samtliga är domslut utöver två giljotiner mot Alan Omer och Mads Burnell. Britten har mött fler bra namn, såsom Mr. Finland, Gilbert Melendez och Sodiq Yusuff. Trots att Allen varit skadeförföljd har han lyckats klättra upp till en sjundeplats på fjäderviktsrankingen.

FLER NÄMNVÄRDA NAMN PLUS SÄNDNINGSTIDER
Han ser ofarlig ut, men har haft Cage Warriors-titeln. Memorabla Paddy Pimblett möter 36-åriga Rodrigo ”Kazula” Vargas, som inledde tillvaron i UFC med en domslutsförlust, en diskvalificering och därefter en domslutsvinst, men innan UFC hade mexikanen en stadig ström av avslut. Mötet är upplagt för avslutsflitiga ”Paddy the Baddy” att segra framför hemmapubliken – oddsen är i hans favör.

I helgen får vi också sällskap av bland annat rankade lätta tungviktarna Nikita Krylov och Paul Craig, avslutsmaskinen Ilia Topuria (som nyligen hamnade i slagsmål med Paddy över en politisk tweet), omtyckta ”Meatball Molly” McCann, samt ännu en megatalang från Dagestan – Mohammad Mokaev.

Viaplay sänder hela galan, klockan 19:00 på lördagskvällen börjar festen.

 

Huvudkort

Tungvikt – Alexander Volkov vs. Tom Aspinall

Fjädervikt – Arnold Allen vs. Dan Hooker

Lättvikt – Paddy Pimblett vs. Kazula Vargas

Weltervikt – Gunnar Nelson vs. Takashi Sato

Flugvikt – Molly McCann vs. Luana Carolina

Lättvikt – Jai Herbert vs. Ilia Topuria

 

Underkort

Fjädervikt – Mike Grundy vs. Makwan Amirkhani

Tungvikt – Shamil Abdurakhimov vs. Sergei Pavlovich

Lätt tungvikt – Nikita Krylov vs Paul Craig

Bantamvikt – Jack Shore vs. Timur Valiev

Stråvikt – Cory McKenna vs. Elise Reed

Bantamvikt – Nathaniel Wood vs. Vince Morales

Flugvikt – Mohammad Mokaev vs. Cody Durden

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer