ArtikelNyhet

Glory 80: Ben Saddik vs Levi Rigters

UFC i London åsido, det blir också slagkraftig underhållning från Glory i helgen på svenskvänliga sändningstider. Det blir bland annat en utav kickboxningshistoriens mest efterlängtade returmöten, talang versus tidigare titelinnehavare – Badr Hari vs. Arkadiusz Wrzosek. Dessutom står en titel på spel mellan Ben Saddik och Levi Rigters.

Egentligen skulle kvällens huvudnummer vara ett returmöte och titelmatch mellan de lätta tungviktarna Artem Vakhitov och utmanaren Luis Tavares. Den 12 mars skrotades planerna.

LEVI RIGTERS VS. JAMAL BEN SADDIK
Forna tungviktsmästaren Ben Saddik satte sitt namn på kartan när han såg ut att vara på väg att besegra den orubbliga Rico Verhoeven, trots att Saddik med kort varsel ersatt skadade Alistair Overeem. Det kan bokstavligen talat varit den största matchen i Glorys historia eftersom Saddik och Verhoeven är två meter långa. Trivia: För tio år sedan besegrade Ben Saddik sin tuffaste motståndare – sköldkörtelcancer.

Levi Rigters (tillika tidigare Enfusion-mästarens) tre senaste vinster har varit ovanligt vackra. Kroppsslag, front kick och senast skoningslösa low kicks. Däremellan blev det en domslutsförlust mot Tarik Khbabez. Helgens match blir den största utmaningen i hans unga, men lovande, karriär.

ARKADIUSZ WRZOSEK VS. BADR HARI
På lördag får vi också veta om det kan vara dags för legendaren och skitstöveln Badr Hari att fundera på att lägga handskarna på hyllan, innan hans matchfacit besudlas ytterligare. Badr Hari har inte vunnit en match sedan 2015, den där domslutsvinsten mot Hesdy Gerges ströks eftersom ingen av dem var rena.

Den senaste av Badr Haris fyra förluster skedde i september via en huvudspark signerad Arkadiusz Wrzosek (polacken belönades med en Årets avslut-utmärkelse). Men – innan Wrzosek fick till huvudsparken var han på god väg att mosas av Badr, vändningen är en av kickboxningshistoriens största comebacks. På lördag får vi se om det var tur eller skicklighet som gjorde att polacken drog det längsta strået vid förra mötet. Här kan du se den spektakulära matchen i sin helhet.

TIFFANY VAN SOEST VS. MANAZO KOBAYASHI
Ledande kickboxningsorganisationer har kommit överens om att samarbeta mer. Den här överenskommelsen innebär här att ”Tiffany Time Bomb” ska försvara sin Glory-titel mot RISE-mästaren Manazo Kobayashi.

– Jag har rensat divisionen och jag behöver fler tjejer att slåss mot, så låt oss möta de bästa från andra organisationer och verkligen se vem som är bäst, sa Tiffany till bloodyelbow.com.

Manazo Kobayashi har därmed chans att bli den första personen att inneha titlar i Glory och RISE samtidigt. Hon har dock ett underläge i form av vara snäppet mindre än van Soest. Om Tiffany van Soest misslyckas i helgen så har hon uppgett att dörren till MMA-buren står på glänt.

ÖVRIGA MATCHER OCH SÄNDNINGSINFO
Mötet mellan Guerric Billet och Nordin Ben Moh har också möjliggjorts till följd av överenskommelsen mellan kickboxningsorganisationerna. Nordin Ben Moh känner Enfusion-tittare igen och stod för en av Enfusion-historiens mest spektakulära matcher som setts fyra miljoner gånger på Youtube. Det regnar knockdowns, minst sagt. Om det blir lika galet mot fransmannen Guerric Billet på lördag återstår att se.

Vi kommer också se topprankade mellanviktaren Ertugrul Bayrak, som tagit över två års uppehåll efter KO-förlusten mot Alex Pereira (som i helgen fick sin andra vinst i UFC). Bayrak ställs mot fjärderankade Serkan Özcaglayan och mötet blir därmed ett turkiskt derby.

Även på underkortet blir det derby, under nederländsk flagg möts Jos van Belzen och Jay Overmeer.

Glory 80 arrangeras i Belgien, börjar klockan åtta på lördagskvällen och kan ses som pay-per-view för cirka 200 kronor på gloryfights.com.

Huvudkort

Tungvikt – Levi Rigters vs. Jamal Ben Saddik

Tungvikt – Arkadiusz Wrzosek vs. Badr Hari

Superbantamvikt – Tiffany van Soest vs. Manazo Kobayashi

Mellanvikt – Ertugrul Bayrak vs. Serkan Özcaglayan

Lättvikt – Guerric Billet vs. Nordin Ben Moh

 

Underkort

Lättvikt – Jos van Belzen vs. Jay Overmeer

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer