ArtikelNyhet

Oliver Enkamp: Sveriges Karate Kid är redo för revansch

Tre fantastiska vinster på avslut blev det innan den svenska fightern Oliver ”The Future” Enkamp stötte på patrull i form av den brottaren Kyle Crutchmer. Men skam den som ger sig! Den 13 maj ska Oliver Enkamp försöka ta första steget i att återupprätta ordningen – och den vackra vinstsviten han hade i Bellator. 

Efter en sväng i UFC som slutade i två förluster, så blev Bellator Oliver ”The Future” Enkamps (10-3-0) nya arbetsgivare. Och sen var det bara att hålla i hatten. Tre matcher på rad ordnade Enkamp tre avslut i första ronden: först en RNC, därefter en spinning back fist och slutligen en rörande vacker japansk necktie.

– Framgången bottnar i mina två tidigare förluster. Jag hade två matcher i UFC och när jag ser tillbaka, så var jag nog inte mogen nog för den nivån just då […] Det utvecklade mig som fighter och jag har återuppbyggt mig själv som komplett fighter. Innan dess ville jag representera karate i MMA, men insåg att man måste kunna allt, har Enkamp sagt till BBC.

I december stötte Enkamp på patrull i form av den starka brottaren Kyle Crutchmer som mosade sig till en domslutsvinst.

SMIDIG SÄNDNINGSTID FÖR SVENSKAR
Nu står det klart att Oliver Enkamp ska ställas mot Mark Lemminger den 13 maj. 28-årige Lemminger har haft det svajigt i Bellator på sistone. Efter debuten mot Jake Smith som slutade i TKO, så blev det två förluster på raken. I juni fick han uppsving i form av en annan TKO-vinst, men ner som en pannkaka igen i september när Neiman Gracie fick till ett stående avslut i första ronden.

Lemminger och Enkamp är jämnlånga men förstnämnda ser ut att ha en kraftfördel – sex av hans tolv vinster är KO och TKO.

– Jag tycker att jag är en lite bättre grappler än vad jag hittills visat i mina matcher, sa Lemminger innan sin senaste match.

Jo visst, men nu är ju inte Oliver Enkamp en direkt nybörjare på marken heller. Vi hoppas såklart på en svensk seger!

Det här mötet kommer du kunna njuta av i direktsändning, eftersom Bellator ska återvända till London. På storgalan får de sällskap av welterviktsmästaren Yaroslav Amosov och utmanaren Michael ”Venom” Page. Den forne mästaren Douglas Lima ska försöka vända sin förlustsvit mot Jason Jackson, medan förlusttyngda UFC-trotjänaren Lyoto Machida möter Fabian Edwards. Oliver Enkamp och Mark Lemminger syns på underkortet. Dessutom återvänder Paul ”Semtex” Daley för att ta sig an Andrey Koreshkov.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer