ArtikelNyhet

Inför UFC Fight Night 201: Walker vs. Hill

Nu duggar det tätt mellan galorna och näst ut är kommande helgens (19e februari) UFC Fight Night 201 (även kallad UFC Vegas 48). Kvällens huvudmatch blir ett möte mellan två experter på tidiga avslut – Johnny Walker och Jamahal Hill. De får bland annat sällskap av en mix mellan talangfulla Contender Series-bekantingar, en rutinerad lättviktslegend och vinnaren av Knockout of the Year. På Fightermag.se hittar du matchkort och tider.

Vi vänder blad efter helgens storgala och blickar i stället mot kommande Fight Night 201. Egentligen skulle forna lättviktsmästaren Rafael dos Anjos och Rafael Fiziev utgöra kvällens huvudmatch, men sistnämnda stötte på visumproblem. De blir i stället co-main på UFC 272 den 5 mars, som toppas av de stöddiga Covington och Masvidal.

Det var också den här galan som lyftkranen från Rosengård, Ilir Latifi, skulle mött resliga brottaren Alexander Romanov men sistnämnda skadade sig. Nu är planen ett återseende av Latifi den 26 mars då han ska kliva in i buren mot sluga grapplern Alexei Oleinik, mer om det här.

HUVUDMATCHEN: HUNGRIGA LÄTTA TUNGVIKTARE
Nu blir det alltså de lätta tungviktarna Johnny Walker (18-6-0) och Jamahal ”Sweet Dreams” Hill (9-1-0) som ska avrunda galan med potentiellt fem ronder, men med tanke på deras matchfacit är det tveksamt om vi hinner så långt. Walker är tio på rankingen, Hill är tolva men går in som favorit. En röd tråd är att bägge två är strikers som fick sina jobb i UFC efter varsin dominant uppvisning i Contender Series.

Walker gjorde entré i UFC med buller och bång, hans tre första matcher blev tre snabba och läckra avslut, samtliga gav honom matchbonusar. Hajptåget stoppades genom de kompetenta namnen Corey Anderson, Nikita Krylov och Thiago Santos, men det ska nämnas att Walker fått ett välbehövligt självförtroendelyft mellan förlusterna i form av en KO-vinst mot Ryan Spann.

Hill har desto mer medvind. Under 2020 radade han egentligen upp tre vinster, men mötet med Klidson Abreu överklagades och bifölls eftersom Hill testade positivt för marijuana.

I juni fick Hill smaka på karriärens första förlust tidigt i matchen mot Paul Craig. I december återvände han med en bonusgivande KO i första ronden mot Jimmy Crute.

DAUKAUS TILLBAKA EFTER MOTGÅNGAR
Kvällens co-main skulle varit ett möte mellan Kyle Daukaus (10-2-1) och Julian Marques, men sistnämnda drog sig ur av oklar anledning. Jamie ”The Nightwolf” Pickett (13-6-0) hoppar in och duon har enats om ett catchvikt-möte.

Daukaus försöker repa sig efter ett eländigt fjolår, där matcher ställts in och de två matcher som blev av slutade i förluster mot Phil Hawes och Kevin Holland. Du kanske minns sistnämnda matchen, som såg ut att vara en submissionvinst för Daukaus men förklarades ogiltigt efter en oavsiktlig skallning.

Jamie Pickett fick en tuff start hos sin nya arbetsgivare, men efter de två raka förlusterna ordnade han två raka domslutsvinster. Han var senast i buren för en månad sedan, vilket kan vara till hans fördel nu när matchen tagits med kort varsel.

”ÅRETS KNOCKOUT”-VINNARE ÅTERVÄNDER
Huvudkortet får en stark inledning i form av spektakulära strikers – Joaquin Buckley och Abdul Razak Alhassan. Buckley satte sitt namn på kartan med en enda spark i hösten 2020, som utsågs till årets knockout. Minnesuppfärskning: när hans första spark fångades gjorde han en spektakulär snurrspark med andra benet, som fullständigt släckte motståndaren. Samtidigt – Abdul Razak Alhassan har på sina elva vinster aldrig gjort annat än vunnit på KO eller TKO. Bägge två vill nu försöka få till två vinster på raken.

Därefter kliver en lättviktslegend in i buren. Jim Miller har flest vinster i viktklassen och majoriteten av hans förluster är mot de allra största namnen. Miller har gjort utträde från rankingen och resultaten har varit svajiga på sistone, av de fem senaste matcherna har tre varit domslutsförluster, men de två vinsterna har varit en snygg armbar och nu senast en KO av Erick Gonzalez. Nu ska veteranen välkomna den tio år yngre Nikolas Motta till UFC, som också slussats in genom Contender Series.

FULLSTÄNDIGT KORT OCH SÄNDNINGSTIDER
På underkortet ser vi galans största underdog ställas mot flitiga avslutaren Jonathan Pearce. UFC-nykomlingen Christian Rodriguez tar matchen med kort varsel (Austin Lingo var ursprungliga motståndaren). De rutinerade bantamviktarna Jessica-Rose Clark och Stephanie Egger syns också på underkortet.

Galan går i Las Vegas den 19e februari och passar nattugglor. Underkortet börjar klockan 22 på lördagskvällen svensk tid, huvudkortet ska starta klockan ett på natten mot söndagen.

Huvudkort (Sänds på Viaplay med start 01.00 svensk tid)

 • Lätt tungvikt: Johnny Walker vs. Jamahal Hill
 • Catchvikt (88 kilo): Kyle Daukaus vs. Jamie Pickett
 • Tungvikt: Parker Porter vs. Alan Baudot
 • Lättvikt: Jim Miller vs. Nikolas Motta
 • Mellanvikt: Joaquin Buckley vs. Abdul Razak Alhassan

Underkort (Sänds på UFC Fight Pass med start 22.00)

 • Bantamvikt: Mario Bautista vs. Khalid Taha
 • Fjädervikt: Gabriel Benítez vs. David Onama
 • Bantamvikt: Jessica-Rose Clark vs. Stephanie Egger
 • Fjädervikt: Chas Skelly vs. Mark Striegl
 • Stråvikt: Diana Belbiţă vs. Gloria de Paula
 • Bantamvikt: Chad Anheliger vs. Jesse Strader
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer