ArtikelNyhet

Fem svenska medaljer i MMA-VM

IMMAF World Championships 2021, VM i amatör-MMA, är nu över och den svenska landslagstruppen gjorde en fantastisk bragd! Totalt reste nio atleter till Abu Dhabi för att representera svensk MMA. Resultatet? Damerna tog hem tre medaljer och herrarna två! Vi gratulerar till medaljerna och tackar hela truppen för en fin insats.

Det blev VM-guld för Nikolija ”Nina” Milosevic som gjorde en oerhört fin final och överlag ett väldigt starkt VM. Förbundskapten Anders ”Taxi” Ohlsson var imponerad. Finalen var underhållande och bjöd på hård kamp där alltså svenskan var starkast och vann på enhälligt domslut över Raiane Guimares från Bahrain.

– Det är otroligt starkt förstås att vinna ett guld. Hon fick en lång väg dit också med fyra tuffa matcher. Hon har verkligen imponerat. Framförallt var det ett moment i tredje ronden där hon tog sig ur ett armbar och vände till sin fördel som imponerar. Där avgjorde hon nog, kändes det som, säger Anders Ohlsson till Budokamsport.se

Josefine Modig förlorade sin final mot Aieza Ramos Bertolso i straw-vikten. Bertolso tävlandes för Bahrain fick samtliga domares sympatier och vann enhälligt. Förra året tog Josefine guld, men i år fick hon ”bara” nöja sig med silver. Grattis!!!

Det blev förlust även för Oskar Jaskari i bantamvikten också det på enhälligt domslut. Ryssen Shakhban Gapizov blev för svår. Förra året blev det brons för Oskar, men i år blev det silver. Grattis!

Och i lördagens sista final med svensk inblandning förlorade Robin Enontekiö i lätt tungvikt mot ryssen Dzhamal Medzhidov. Ryssen vann på enhälligt domslut. Robin är en riktig veteran i sammanhanget och har varit landslagsman sedan 2015. Grattis till silvret!

Yrsa Sandin tog guld förra året. I år var hon seedad ända fram till semifinal i damernas lättviktsklass, men fick där en tuff resa mot ryskan Olga Lagodnaya. Därmed blev det bara en match i VM för Sandin, som reser hem med en bronsmedalj.

Anders Ohlsson, som alltså fick uppleva mästerskapet hemifrån den här gången, är imponerad över landslagets insats som helhet under VM.

– Jag hade väl tänkt tre till fem medaljer på förhand som någon slags målsättning. När vi sedan fick några avbräck och ändå har fyra framme i final, det måste jag säga att det är över förväntan. Jag är jättestolt, säger Anders Ohlsson till Budokamsport.se

De svenska medaljörerna

Guld
Nikolija “Nina” Milosevic, bantamvikt

Silver
Josefine Modig, stråvikt
Oskar Jaskari, bantamvikt
Robin Enontekiö, lätt tungvikt

Brons
Yrsa Sandin, lättvikt

Originalnyheten kommer från Budokampsport.se
Bilderna kommer från SMMAFs Instagramsida.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer