Nyhet

Inför UFC Fight Night: Kattar vs Chikadze

I helgen bjuder UFC på tio matcher på ett rätt svagt kort – men det duger gott för alla som är svultna efter det månadslånga uppehållet. Huvudmatchen är ett möte mellan två utmärkta fjäderviktare (Calvin Kattar (22-5) vs. Giga Chikadze (14-2) och resten av kortet är en salig blandning av förlusttyngda fighters.

Man ska inte klaga. Efter helgens Fight Night kommer UFC rada upp flera extremt starka kort. Bara för att helgens namn är förhållandevis okända betyder det inte att matcherna är mindre sevärda, dessutom består huvudmatchen av ett högintressant möte med topprankade fjäderviktare. För att göra det hela ännu mer spännande kan du spela på bettingsidor med Swish-uttag.

Huvudmatchen – sevärt stående krig
Stryktåliga Calvin Kattar (22-5) har förhoppningsvis repat både kropp och knopp efter att ha blivit totalt manglad av Max Holloway för ett år sedan. Många tittare bönade om att hörnan skulle ingripa.

Varje gång Calvin Kattar förlorat en match har han rest sig och fått avslut i uppföljande match. Nu ska han försöka försvara sin plats i divisionens topp fem mot hajpade Giga Chikadze (14-2) som tagit ett vackert och lyckat kliv från kickboxning till MMA. Chikadze är fortfarande obesegrad på sina sju matcher i UFC, senast såg vi honom avsluta Edson Barboza i sista ronden. Hans råa sparkar är tillräckliga för att göra en match spektakulär, och Chikadze är huvudkortets största favorit enligt oddsen.

Ursprungliga co-main ställdes in
Egentligen skulle galans co-main bestått av ett möte mellan strikingspecialisterna Muslim Salikhov och Michel Pereira Lima. Anledningen till att mötet ställdes in med förhållandevis kort varsel är fortfarande oklar.

Istället blir det rutinerade topp fem-rankade flugviktarna Katlyn Chookagian (16-4) och Jennifer Maia (19-7-1) som är näst sist ut på galan. De har mötts relativt nyligen, i slutet av 2019, och då var det Chookagian som vann två av tre ronder mot Maia som missade vikten.

De tre senaste matcherna för Chookagian har varit en KO-förlust i först ronden mot Jessica Andrade, därefter två domslutsvinster mot Cynthia Calvillo och Viviane Araujo. Brassen Jennifer Maias tre senaste matcher har varit en armbar-vinst mot Joanne Wood, en titelförlust mot Valentina Shevchenko (ändå kreddigt att hon vann en rond mot en GOAT) samt en domslutsvinst mot Jessica Eye.

Vi kommer också se topp 10-rankade flugviktarna Brandon Royval (12-6) och Rogerio Bontorin (17-3) mötas. Bägge två är tyngda av förluster. Royval har i sina två senaste matcher avslutats av Brandon Moreno respektive Alexandre Pantoja. Royvals senaste medverkan i buren slutade visserligen med vinst, men den skedde i bantamvikt eftersom Royval missade vikten. Dessförinnan blev han avslutad i första ronden av Kai Kara France.

Från dödförklarad heroinist till fighter
Sist ut på underkortet ser vi forna TUF-vinnaren Court McGee (20-10) i hans kamp att försöka få två raka vinster sedan 2013. Det är svårt att låta bli att heja på honom. Han är före detta heroinist som tog en överdos 2005, som ledde till att han var tvungen att lära sig att gå och prata igen. McGee möter Ramiz Brahimaj (9-3) som också de senaste åren radat upp vinster och förluster om vartannat. Mötet med Max Griffin i november 2020 stoppades på grund av skada, han repade sig till återkomsten i augusti som blev en snabb RNC-vinst mot Sasha Paltnikov.

På underkortet ser vi också veteranen Brian Kelleher (23-12), forna Contender Series-bekantingen TJ Brown (15-8) och amerikanen Kakhramonov (9-2) som gjorde en strålande debut i augusti i form av en giljotinvinst i matchens sista minut.

Bra sändningstider för morgonpigga
Morgonpigga har goda förutsättningar att se huvudkortet live. Viaplay sänder galan med start klockan 07:00 på söndagsmorgonen. Här nedan följer det fullständiga kortet, med reservation för ändringar.

Huvudkort

Fjädervikt – Calvin Kattar vs. Giga Chikadze

Flugvikt – Katlyn Chookagian vs. Jennifer Maia

Flugvikt – Brandon Royval vs. Rogerio Bontorin

Tungvikt – Jake Collier vs. Chase Sherman

Fjädervikt – Bill Algeo vs. Joanderson Brito

Underkort

Weltervikt – Court McGee vs. Ramiz Brahimaj

Fjädervikt – Gabriel Benitez vs. TJ Brown

Lättvikt – Dakota Bush vs. Viacheslav Borshchev

Bantamvikt – Brian Kelleher vs. Saidyokub Kakhramonov

Stråvikt – Silvana Juarez vs. Vanessa Demopoulos

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer