ArtikelNyhet

Inför ONE FC: Heavy Hitters

Har du kampsportsabstinens efter den ovanliga tysta månaden som gått? På fredag rivstartar One FC med en gala som komponerats för att bli en avslutsfest tvärs över tre discipliner: kickboxning, thaiboxning och MMA. Kan en scarf hold sätta stopp för en hittills orubblig mästare, kan det 18-åriga virala fenomenet Supergirl stoppa någon som besegrat Joanna Jedrzejczyk, och kommer Khabibs adept hålla för hajptrycket? Svaren får du på fredag. I linken hittar du tid och plats för galan ONE FC: Heavy Hitters.

Under galans huvudmatch står organisationens stråviktsbälte i MMA på spel. Urstarka kinesiskan Xiong Jing Nan (16-2) har i fyra år varit divisionens toppnamn och gör nu sitt femte titelförsvar. Galan heter ju Heavy Hitters, och Xiong Jing Nan innehar organisationens rekord i flest kvinnliga KO-vinster.

Nu ställs hon mot det sista toppnamnet i divisionen som hon ännu inte besegrat: japanskan Ayaka Miura (11-3). Judokan har hela sex scarf hold-vinster i sin matchhistorik, samtliga har ordnats i första eller andra ronden. Hon är beredd att gå som en zombie genom slag för att få in sin nacksving. Om Ayana Miura lyckas motstå sluggern Jing Nan, så kanske mästarinnan fortfarande har en chans att åla sig ur judokans grepp. Senast vi såg Xiong Jing Nan mötte hon grapplingfenomenet Michelle Nicolini, men lyckades överleva trots att hon snärjdes av brasilianskans grepp vid flera tillfällen.

Legendariska kickboxare och Khabib-elev

One FC blandar kampsporter friskt och under kvällens co-main finns ett lätt tungviktsbälte på spel, den här gången i kickboxning. Respekterade ukrainaren Roman Kryklia ska försvara bältet mot nederländsk-turkiska Murat Aygun (17-1) som debuterade i ONE i december. Han debuterade inte heller mot vem som helst – Murat Aygun kammade hem en domslutsvinst mot Anderson Silva. Ett spektakulärt avslut i det här mötet är en lågoddsare.

I oktober signerades 27-åringen Saygid Izagakhmaev (19-2) till organisationen, nu är det äntligen dags för honom att visa vad han går för. Många håller ett extra öga på honom eftersom han sedan barndomen är träningskamrat med Khabib Nurmagomedov, som kommer återfinnas i ringhörnan på fredagen.

– Saygids fightingstil är väldigt farlig eftersom han är lång och har lång räckvidd med sina ben och armar. Han har en väldigt bra armbåge, bra klinch och är självklart väldigt bra på marken, precis som alla killar från oss, har Khabib sagt om honom.

Izagakhmaev ställs mot forna titelutmanaren James Nakashima (12-2) som också är en stark brottare. I sin karriär har amerikanen aldrig fått något ordentligt avslut, dessutom har han två raka förluster i bagaget – dock mot självaste grapplinglegendaren Shinya Aoki och nuvarande bältesinnehavaren Kiamrian Abbasov.

Två hajpade möten i thaiboxning

Du som gillar thaiboxning går inte heller lottlös från fredagen. På huvudkortet ställs Saemapetch och Tawanchai mot varandra. En övertygande vinst kvalificerar för en titelchans mot Nong-O. Extra intressant är att kraftpaketet Saemapetch och tekniska Tawanchai är vänner utanför ringen.

På underkortet ser vi en 18-åring som kort och gott går under namnet Supergirl. Som 16-åring var hon yngsta fightern i organisationens historia, och fick ögonen på sig efter en KO-vinst i första ronden. Den unga thailändskan ställs mot den rutinerade belarusiskan Ekaterina Vandaryeva. 30-åringen är bland annat känd för att ha blivit WKN-mästare via kontroversiellt domslut mot Joanna Jedrzejczyk.

Sändningstider och fullständigt kort

One FC: Heavy Hitters kan ses gratis på organisationens app samt på Youtube. Underkortet startar klockan 11 på fredagsförmiddagen. Det finns flera goda anledningar att få in vanan att fortsätta hålla koll på organisationen i öst. Den 28 januari kan du nämligen se fram emot två svenskar på galan: forna titelinnehavaren Zebaztian Kadestam samt hajpade debutanten Smilla Sundell. Mer om det senare i januari – här är hela kortet inför fredagens gala.

Huvudkort

MMA-titelmatch, stråvikt – Xiong Jing Nan vs. Ayaka Miura

Kickboxningstitelmatch, lätt tungvikt – Roman Kryklia vs. Murat Aygun

Thaiboxning, bantamvikt – Saemapetch vs. Tawanchai

MMA, lättvikt – James Nakashima vs. Saygid Izagakhmaev

Thaiboxning, stråvikt – Supergirl vs. Ekaterina Vandaryeva

MMA, stråvikt – Senzo Ikeda vs. Jeremy Miado

Underkort

Thaiboxning, flugvikt – Elias Mahmoudi vs. Walter Goncalves

Kickboxning, lätt tungvikt – Beybulat Isaev vs. Giannis Stoforidis

MMA, mellanvikt – Yushin Okami vs. Leandro Ataides

MMA, bantamvikt – Shuya Kamikubo vs. Troy Worthen

MMA, stråvikt – Tiffany Teo vs. Meng Bo

MMA, stråvikt – Robin Catalan vs. Elipitua Siregar

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer