Artikel

Inför BJJ-SM 2021: Intervju med Ulf Elm

Nu på lördag den 27:e november så drar BJJ-SM 2021 igång. Arrangör är Växjö Titans och Fighter Magazine fick byta några ord med föreningens ordförande, huvudinstruktör och nestor, Ulf Elm, om arrangemanget och förväntningarna.

Superkul att vi äntligen får lite tävlingar och att BJJ-SM är igång igen. För de som inte vet något om er klubb – kan du berätta lite om Växjö Titans?  

– Det känns fantastiskt kul att få arrangera BJJ-SM, särskilt med tanke på att det inte blev något förra året och alla förhoppningsvis har mycket uppdämd energi att visa upp. Vi har haft fullt fokus på detta under hösten, vår förening fyllde 20 år härom helgen men det får vi fira senare. Vår målsättning är att göra en så bra tävling som möjligt för alla tävlande, coacher, funktionärer och publik och visa Växjö och den småländska gästfriheten från sin bästa sida.

Berätta lite om vad vi har att förvänta oss av BJJ-SM 2021?

– I nuläget har vi inte mindre än 130 anmälda fighters från 31 olika föreningar – från Malmö i söder till Östersund i norr. Från vår egen förening Växjö Titans har vi sex fighters med vilket är rekord för oss, och jag är ganska säker på att detta även är det deltagarmässigt största SM vi har haft i vår sport hittills. Det är extra kul att se att det börjar fylla på sig i Ungdoms/Juvenile-klasserna och även på dam och herrsidan har vi en större bredd än tidigare. Utöver de ordinarie viktklasserna är det just nu dessutom 13 anmälda i öppen klass för damer och 33 i öppen klass för herrar!

Några potentiella matcher som du ser framemot?

– Jag tycker att vi har en fantastisk dynamik bland deltagarna i detta BJJ-SM. Vi som har varit med ett tag minns de utövare som för ett antal år sedan slog igenom på SM som lila- och brunbälten och bevisade att det inte krävs ett svart bälte för att tillhöra vår nationella och internationella elit, och som efter detta har haft många framgångsrika år i landslaget. De utövarna är på plats i detta SM, men möts upp av ett yngre garde som strävar efter att upprepa deras bedrift. Vi har även många deltagare som kanske inte har kunnat tävla lika mycket under pandemin, men som idogt har tränat på i det tysta och har siktet inställt på skräll. Kanske finns det en och annan dark horse bland dem?

Kommer det att vara några covid-restriktioner på plats?

Eftersom vi klockar in detta SM innan eventuella nya förhållningsregler med till exempel vaccinationspass så har vi inga aktuella restriktioner att förhålla oss till, men vi förutsätter att samtliga deltagare, coacher, funktionärer och publik är friska och symptomfria. Det är en stor hall och det finns gott om plats på läktare och i andra utrymmen.

Vi ser fram emot att träffa många av på BJJ-SM, och att varmt välkomna er till Växjö!

***

OM BJJ-SM 2021
Årets SM i BJJ kommer alltså att hållas i Växjö lördagen den 27:e November med starttid 11.00. Om du inte har möjlighet att ta dig till Smålands mittpunkt, så går det såklart att se hela eventet och samtliga matcher via FighterTV. Programledare är Mårten Söderström som tillsammans med intressanta gäster guidar oss genom eventet. Mårten är inte bara expert på radio och poddar, utan även en erfaren programledare (t.ex. Fighterpodden) och colour-kommentator (t.ex. The Zone, Swedish Open in BJJ, Muay Thai Arena, Bulldog Fight Night med mera).

Du ser hela eventet via FighterTV. Mer information om BJJ-SM hittar du på tävlingsplattformen Smoothcomp.

OM VÄXJÖ TITANS
Föreningen Växjö Titans inriktar sig huvudsakligen på träning och tävling i kampsporterna MMA, Brasiliansk jiu-jitsu och thaiboxning. I år var första gången klubben nominerades i en priskategori vid Kampsportsgalan, som arrangeras av Budo- och kampsportsförbundet som är en del av Sveriges Rikdsidrottsförbund. Efter galan kunde ta Titans ta priset som Årets klubb 2017 hela vägen hem till Växjö. Följ gärna Växjö Titans på sociala medier (Facebook/Instagram) för löpande information om evenemanget. Du hittar även mer information på SM i BJJ 2021 – Växjö Titans

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer