ArtikelNyhet

Intervju med Moraad Moreno inför Superior Challenge 23: ”Jag är mer än redo”

Nästa helg återvänder Superior Challenge till arenan där allting en gång startade, Fryshuset, för en kväll med högkvalitativ MMA-underhållning. Med på plats är den svenske welterviktaren Moraad Moreno – och naturligtvis ville Fighter Magazine få en chans att ta Moreno på pulsen inför hans kommande match.
Stockholmsfightern Moraad Moreno (3-1) är klar för sin femte match i Superior Challenge och kommer in med en fin vinstsvit för ta sig an litauern Raimundas Krilavicius (5-2-1, 1 NC).

Nu är det bara några få dagar kvar tills du möter Raimundas Krilavicius under Superior Challenge 23. Hur har ditt camp sett ut inför matchen?
– Mitt camp har sett bra ut. Jag har som vanligt pressat mig till max i min träning och varit på lite olika klubbar för att byta miljö och få ny sparring.

Vad vet du om din kommande motståndare? Har du någon särskild taktik för att besegra honom?
– Jag vet att Raimundas är en judospecialist från Litauen och att han är duktig både på fötterna och på marken. Vad jag har sett så är han en väldigt aggressiv motståndare och en kille som vägrar ge upp. Min taktik inför matchen är att vara fokuserad och träffa honom hårt för att sätta respekt i honom tidigt. Han ska förstå direkt att han kan inte vara aggressiv mot mig som han varit i sina tidiga matcher – för då kommer det att smälla. Jag är med än redo!
 
I somras besegrade du den finska fightern Niko Skonbäck via delat domslut – ett beslut som somliga ansågs vara kontroversiellt. Vad har du tagit med dig från den upplevelsen och hur är din syn på den matchen?
– Min syn är att jag gjorde en taktiskt bra match. Jag behöll lugnet genom hela matchen och körde min gameplan. Jag tycker att jag var den som var mest aktiv, båda med slag och sparkar, så jag skulle säga att de var en rättvist domslut till min fördel. Och som man brukar säga: dont leave it to the judges…

Kan du berätta lite om din kampsportsbakgrund?
– Jag har testat många olika kampsporter genom åren, allt från thaiboxning, submission wrestling, kickboxning men jag skulle säga att de jag tränat mest är boxning. Jag har tävlat en del och har cirka 30 boxningsmatcher bakom mig – både i Sverige och utomlands.
 

Vilken aspekt av MMA är du mest förtjust i?
– Jag skulle säga att den mest intressanta aspekten i MMA är att kunna hantera hela gamet och kunna få alla bitar på plats. Jag strävar hela tiden efter att bli så komplett som möjligt, men eftersom jag är stående fighter så gillar jag den biten mest.
 
Har du någon särskild fighter som du ser upp till? Någon förebild?
– Jag skulle säga legendaren Fedor Emilianko från Pride-tiden. Jag har alltid gillat att kolla på hans fighter. Han var alltid så lugn innan matcherna men så fort matchen var igång så blev han en helt annan person. Jag gillade verkligen den kontrasten. Han var oftast mycket mindre än sina motståndare, men lyckades alltid hitta en lösning under fighten.
 
Vad är din drivkraft?
– Min drivkraft är att vara en förebild till människor att visa att allt är möjligt oavsett vart eller vad du har varit med om i ditt liv.
 
Vad är ditt starkaste träningsminne?
– Mitt starkaste träningsminne är första gången jag satt min fot i en kampsportslokal. Jag kände direkt att detta var något speciellt och visste att jag hade hittat rätt!
 
Vi på Fighter önskar Moraad Moreno all lycka till i framtiden – och särskilt nu på lördag den 26e september och Superior Challenge 23!!!

 

FAKTA MORAAD MORENO
Född: 1989 • Längd: 182 cm • Vikt: 77,6 KG kg
Bor: Stockholm • Gym: Pancrase Gym Sweden

Viktklass: Welter • Record: 3-1 (amatör MMA 3-0)

Foto: Stefan Romare / Frontkick.online

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer