Nyhet

Inför UFC Fight Night Barboza vs. Chikadze – TUF-finalisterna gör upp

Nu på lördag (natten mot söndag svensk tid), kommer vi få oss ännu en UFC-gala till livs, en s.k. Fight Night från ”UFC:s Apex Center” i Las Vegas, Nevada. Det är ingen otroligt stjärnspäckad gala och huvudnumret är, om ni frågar mig, ganska blekt. Det är nummer #9 och #10 på UFC:s världsranking i fjädervikt som kolliderar, Brasiliens, Edson Barboza (9:e rankad) som har hunnit bli 35 år gammal och har, det får man ändå säga, ett hyggligt matchfacit på 22-9-0 och hans motståndare (10:e rankad), Giga ”Ninja” Chikadze från Georgien som är några år yngre (32) men med en något bättre matchutveckling i dagsläget än brassen, som blott har två raka segrar i bagaget som senaste merit, Chikadze har åtta raka segrar (inte förlorat sedan 2018), den senaste skalpen togs mot erkänt duktige Cub Swanson på TKO (se nedan). Inte jättespännande men det finns ljusglimtar. 

TUF-finalerna avgörs på förmatchprogrammet 

Förutom ett ganska tunt förmatchprogram är det planerat att årets TUF (The Ultimate Fighter säsong 29 – The Return) finaler i bantamvikt och mellanvikt kommer att gå av stapeln på programmet. Ni som har följt det programmet vet vilka som är i finalen. Men ni som inte vet, förtjänar förstås en upplysning, i mellanvikt tog sig Brian Battle till final och möter där Gilbert Urbina på galan – i bantamviktsfinalen drabbar Ricky Turcios samman med Brady Hiestand. Det kan ändå bli ganska rafflande. Utöver dessa ”rookies” som skall slåss om ett glassigt UFC-kontrakt så finner vi även Sverige-bekantingen, Gerard Meerschaert på ”kortet” som ju brutalt föll offer för svenske stjärnan, Khamzat Chimaevs nävar (KO 1) i september 2020. Det kan ändå vara lite kul att se om han repat sig någorlunda OK efter den överkörningen (han har förvisso en seger efter det). På denna galan är han i alla fall satt att möta 31-årige uzbeken, Makhmud Muradov (25-6-0), en tuff uppgift. Ett annat intressant namn att hålla ögonen på i helgen är lättviktaren, Kevin Lee (rankad 11) som förlorade till den regerande UFC-mästaren, Charles Oliveira i mars 2020, på lördag är han preliminärt bokad att ta sig an f.d. Bellator-fightern, Daniel Rodriguez 15-2 som har en förlust på kontot till dansken Nicolas Dalby. Avfärda inte helgens UFC direkt, galan är inte super-het men den har sina godbitar!

Spana in georgiern Giga Chikadze när han besegrar Cub Swanson på klippet här nedan!  

https://www.youtube.com/watch?v=edovbzTg9_I

UFC-Galan från Las Vegas kan ses på Viaplay med start klockan 04:00 natten till söndag 29/8

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer