ArtikelNyhet

Superior Challenge 23: Flores tar sig an Kvarnström

Matchkortet till Superior Challenge 23 är på väg att komma på plats.  Fernando ”El Toro” Flores är tillbaka efter en vinst mot Simon Sköld på Superior Challenge 22 i maj och möter Skölds gamla rival, finländaren Jerry ”ADHD” Kvarnström.

Fernando Flores (pro MMA-rec 9-8-0) kommer från en vinst mot Simon Sköld på Superior Challenge 22 i maj. Nu ställs Umeå-bon mot Skölds gamla rival, finländaren Jerry Kvarnström (pro MMA-rec 15-18-0). Sköld och Kvarnström möttes två gånger. Finländaren vann första matchen och svensken returmötet varav den andra matchen hade Superior Challenges näst bästa tittning genom tiderna. De som såg Kvarnström kommer säkert ihåg att han är en underhållande och ödmjuk person, och en oortodox MMA-fighter. Han har pendlat från att vara framgångsrik brottare till proffs-MMA-fighter och sedan fotbollsspelare och därefter tillbaka till MMA.

”Det finns mycket historik bakom den här matchningen vilket gör den till en spännande följetong. En väldigt underhållande MMA-finnkamp mellan två stenhårda men samtidigt ödmjuka atleter”, säger Babak Ashti, grundaren av Superior Challenge.

Det går inte undvika att se att brottning är Kvarnströms starkaste vapen i MMA-buren. Fast även Flores kommer från en MMA-klubb med stark brottning och grappling där han. tränar med många framstående MMA-fighters som ex. UFC-veteranerna Tor Troéng och Andreas Ståhl.

Matchen går i catchvikt -67 kg på Superior Challenge 23, den 25 september 2021 på Fryshuset i Stockholm.

Superior Challenge 23 – preliminärt matchkort

Lätt tungvikt: Kenneth Bergh vs Ederson Macedo
Fjädervikt: Fernando Flores vs Jerry Kvarnström
Bantamvikt: Bartosz Wójcikiewicz vs Kenjii Bartoluzzi
Lättvikt: Adam Westlund vs TBA
Weltervikt: Andreas Ståhl vs TBA
Weltervikt: Moraad Moreno vs TBA
Weltervikt: Christian Stigenberg VS TBA

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer