Nyhet

Bartosz Wojcikiewicz möter schweizaren, Kenjii Bartoluzzi på Superior Challenge

Obesegrade (7-0) bantamviktaren, Bartosz Wojcikiewicz kommer att gå som ”co main event” på Superior Challenge i fryshuset den 25:e september i Stockholm, och det blir tufft internationellt motstånd i form av schweizaren, Kenjii Bartoluzzi (10-4-1). Den populäre svensken som många tror kan bli näste svensk i UFC är tillbaka efter en smärre skada som hållit honom borta från matchande. Motståndet är hårt, Schweizaren Bertoluzzi inledde sin professionella MMA-karriär fem år innan Bartosz och har vunnit 4 av sina fem senaste matcher. Han har vinster över bra motståndare och vunnit majoriteten via avslut. Promotor Babak Ashti tror att detta blir en tuff batalj. 

”Det är en ära att ha Bartosz på kortet. Han är en av Sveriges största framtidshopp just nu och en otroligt dedikerad idrottsman och ödmjuk person. Vi har fått se Bartosz utvecklas för varje match och det han åstadkommit på kort tid är så imponerande. Kenji är en erfaren och ganska komplett fighter. Schweizaren är helt klart svenskens tuffaste motståndare hittills.”, säger Babak Ashti, grundaren av Superior Challenge i en pressrelease.

Bartosz Wojcikiewicz fightades senast på Superior Challenge i november 2021 och besegrade då Anton Larsson. Matchen går i Bantamvikt -61,2 kg och är kvällens andra Co Main Event på Superior Challenge 23, den 25 september 2021 på Fryshuset i Stockholm. Du kan läsa mer om galan på Fryshuset här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer