ArtikelNyhet

Kenneth Bergh i titelmatch på Superior Challenge 23

Norges Kenneth Bergh är en av Europas absolut främsta MMA-atleter och hetaste namn inom sporten. Nu får han möjlighet att tävla mot Bellator-veteranen Ederson Macedo om den prestigefyllda lätta tungviktstiteln på Superior Challenge 23, den 25 september.

Kenneth Berghs (pro MMA-record 8-0-0) fyra senaste matcher har blivit inställda av olika anledningar och trotts att hans senaste match var på Superior Challenge 20 för två år sedan, är han inte oroad över att vara ringrostig. ”Det är inget jag tänker på och det är inte första gången jag har ett långt uppehåll i karriären. Just nu är jag bara fokuserad på att förbereda mig optimalt och prestera därefter. Jag är exalterad över att få tävla så nära hemmaplan jag kan komma, och jag är otroligt glad för att jag har en så bra plattform som Superior Challenge för att göra just det.

På frågan om vad han känner till om sin motståndare Macedo svarar Bergh: ”Han är en erfaren fighter och svartbälte i Brasiliansk Jiu-Jitsu. Jag tror att matchningen kommer att leverera en spännande show för TV-tittare och arenapublik.”

Norrmannen känner att han är i sitt livs form och klargör lite kring sina ambitioner. ”Mina ambitioner i Superior Challenge är i linje med mina karriärsambitioner som helhet. Nämligen att prestera och leverera spännande matcher för publik, samt utvecklas som professionell atlet och sträva mot de största möjliga matchningarna.”

”Superior Challenge är en förstklassig europeisk organisation där det är en stor ära och prestation att vara titelhållare. Därför känner jag att det är en stor ära att få möjligheten att tävla om Superior Challenge-bältet. Visst innebär den en stor insats men också en möjlighet att få en eftertraktad belöning,” säger Bergh om möjligheten att få tävla om Superior Challenges lätta tungviktstitel.

Båda kombattanterna är 189 cm långa och går runt på en normalvikt kring 109 kg. Ederson Macedo (pro MMA-record 10-6-0) är född och uppvuxen i Rio de Janeiro där han tränat med legender som Spider Anderson Silva och Ronaldo Jacare på Xgym och tävlat i bl.a. Jungle Fight. Han är svartbälte I Brasiliansk Jiu-Jitsu och har även bakgrund inom Thaiboxning. Sedan ett tag tillbaka är han bosatt i London.

”Det är ett stort nöje att få tävla i Superior Challenge och i Sverige. Jag känner mig i bra form och på senare tid har jag fokuserat mycket på att förbättra min kondition och snabbhet. Jag känner mig väl förberedd och kan inte vänta på att få gå in i MMA-buren och bjuda på en riktigt bra match,” säger Macedo.

Hur förbereder du dig inför mötet mot Kenneth Bergh?

”Som fighter utvecklar och förbättrar jag alltid mina strategier, vilket ni kommer att få se i MMA-buren. Kenneth Bergh är en bra fighter och duktig grappler med många bra submissions, men jag känner mig väldigt säker i min träning och i mina färdigheter. Ni kan vara säkra på hög prestation och bra underhållning,” säger Macedo.

Brasilianaren gick sin senaste match på Bellator 247 i oktober 2020 och nu går han sin första match i Superior Challenge där organisationens prestigefyllda lätta tungviktstitel står på spel.

”Jag är väldigt glad för den här chansen. För mig och min karriär är detta en enorm möjlighet och det gör mig ännu mer motiverad. Målet är att lägga till Superior Challenges titelbälte i min samling”, avslutar Ederson Macedo

Titelmatchen går i lätt tungvikt -93 kg på Superior Challenge 23, den 25 september 2021 på Fryshuset i Stockholm.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer