Nyhet

Fyra raka segrar i UFC för Pannie Kianzad, blir det femte på följd för henne den 18:e september?

Det blir  ”blågult deltagande på UFC Fight Night 192 i Las Vegas den 18:e september. Galan som avlöper på UFC:s ”Apex Center” och har Anthony Smith vs. Ryan Spann på programmet omfattar nämligen även den utmärkta matchen i bantamvikt mellan svenske Pannie Kianzad 15-5-0 och amerikanskan  Raquel Pennington 11-8-0.  

Pennington har mött de allra bästa i divisionen 

Pannie har fyra raka segrar i Oktagonen och kunde ses i UFC-buren så sent som den 12:e juni då hon besegrade Alexis Davis på poäng på ”underkortet” till UFC 263 Adesanya vs. Vettori 2. Raquel som är några år äldre (32) än svenskan (Pannie är 29) har inte fightats sedan juni 2020 då hon noterade en seger över ”The Belizean Bruiser” Marion Reneau. Pennington har dock inte undvikit tufft motstånd under sin proffskarriär, namn som Holly Holm, Cat Zingano och Amanda Nunez har passerat revy. Förluster har det blivit till dessa stjärnor men hon har en meriterande seger över Miesha Tate från 2016. Penningtons rutin är således inte att leka med så Kianzad kan få ”händerna fulla” den 18:e september. Definitivt något att se fram emot. Kolla in Pennington mot Cat Zingano från 2012 på klippet nedan. Tidigt i amerikanskans karriär.

Läs om boxaren Maria Lindbergs möjlighet på en ny VM-match senare i höst här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer