Nyhet

Maria Lindberg får en ny chans på en VM-titel – möter Hannah Rankin från Skottland

Skåne-tjejen och f.d. världsmästaren, Maria Lindberg (19-7-2, 10 KO:s) ger sig inte trots de senaste bakslaget (förlust på KO) till brittiske stjärnan, Savanna Marshall i april i år på ”Copper Box Arena” i London. Lindberg som ju är född 1977 får ses som en veteran i ”gamet” jämfört med 31-åriga Hannah Rankin som det är tänkt att hon skall möta på en gala signerad Dennis Hobson den 5:e november om WBA:s VM-titel i superweltervikt (lätt mellanvikt). Platsen för matchen är ännu inte spikad men galan skall gå att se via appen, Fightzone UK

Marias kommande motståndare, duktig musiker och proffsboxare från Skottland

När Fighter Magazine når Maria Lindberg på måndagen är hon precis på väg till träningen men bekräftar titelfighten för oss, jajamän, kontraktet är påskrivet, ”The Fight is on!” Det är långt till november och mycket kan hända men vi får hoppas att båda tjejerna håller sig friska och skadefria och att fighten verkligen blir av. Det vore en ordentlig värdemätare på Lindbergs status som 44-årig boxare, lite ”vinna eller försvinna-läge” för henne faktiskt, men chansen till en ny VM-titel finns! Den lever! Hannah Rankin har ändå gått 15 matcher med 10 segrar och 5 förluster. Hon har definitivt betydligt mindre rutin än Lindberg men har ändå varit uppe mot en hel del starka namn, den absolut bästa hon stött på hittills är tveklöst dubble olympiamästaren, Claressa Shields från USA som hon mötte 2018 och faktiskt gick tiden ut (10 ronder) med. Det var starkt. En annan intressant detalj kring Rankins proffskarriär är det faktum att hon faktiskt förlorat till två svenskar, Johanna Ekedahl tidigt i karriären 2017 i Norge och så givetvis Patricia Berghult relativt nyligen 2019 på Malta, då hon tappade IBO:s VM-titel i superweltervikt, och WBC:s Interim-bälte även var på spel. Berghult gick segrande ur den bataljen och plockade hem de två bältena. Ekedahls seger var ett tajt, tveksamt (delat) domslut över fyra ronder. Som nordbo hade hon kanske lite ”tumme” (tur) med domarna och fick segern efter avverkad distans. Rankin som är född i Skottland är även en duktig musiker och har studerat musik på Royal Academy of Music och spelar det lite udda instrumentet fagott.

I spelaren undertill har ni Hannah Rankins match mot världsmästarinnan, Claressa Shields.

 Läs min senaste Söndagskrönika om Hector ”Macho” Camacho, aktuell med en färsk dokumentärserie 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer