Krönika

HÄNT I BUR & RING (4): De La Hoya vs. Belfort blir på riktigt – Oscar Ahlin återvänder till Bryssel

BOXNING: Oscar Ahlin är planlagd för en ny titelmatch i Belgien, Bryssel, om WBA:s kontinentala lätt tungviktsbälte den 29:e augusti. Den färgstarke Stockholmaren har ingen motståndare ännu för denna titelfight, men detta kommer högst sannolikt basuneras ut inom de närmaste veckorna. Det blir svenskens tredje match i Bryssel som proffs, han har vunnit de två tidigare. Han gör sällskap med Joe Tambwe Djeko, Malik Zinad, Nabil Messaoudi  och Anas Messaoudi. 

BOXNING: Enligt pålitlige amerikanske boxningsjournalisten, Dan Rafael så kommer matchen mellan f.d. proffsboxningsvärldsmästaren, Oscar De La Hoya och MMA-vetarenen, Vitor Belfort att bli en riktig boxningsmatch (en sanktionerad sådan) och inte en uppvisningsmatch som det var tänkt från början. Matchen som arrangeras av färska promotorföretaget Triller Fight Club kommer att gå av stapeln på De La Hoyas hemmaplan, Los Angeles (Staples Center) den 11:e september. Matchen är satt att gå över åtta ronder och överenskommen vikt är 180 pounds (dryga 80 kg – lätt tungvikt). 48-årige De La Hoya har inte varit aktiv på 13 år och möter alltså 44-årige Belfort (en southpaw) från Brasilien som faktiskt gått en proffsboxningsmatch (2006 – Vitor vann denna på KO). Kaliforniens Boxningskommission hade inga problem med att sanktionera den matchen.

BAREKNUCKLE: Två tjejer står för huvudmatch-jobbet när BKFC arrangerar en gala i Tampa, Florida nu till helgen (23/7 – natten till lördag svensk tid), när de f.d. UFC-damerna, Paige VanZant och Rachael Ostovich brakar samman i en ”bar nävkamp”,  sist den förstnämnde var i ringen i BKFC var den 5:e februari då hon mötte landsmaninnan, Britain Hart som, gick tiden ut och blev en riktigt blodig historia. VanZant förlorade den matchen enhälligt på poäng och är troligtvis ute efter att revanschera sig i det här kommande mötet med Ostovich på BKFC 19 i Florida. Kan bli riktigt sevärd. En riktig sluggerfest kanske. VanZant är ju känd för sin aggressiva stil!

Lottningen för OS-svenskarna i Boxning 

BOXNING (OLYMPISK): Adam Chartoi och Agnes Alexiusson har nu fått sin lottning i den olympiska turneringen i Tokyo. Adam Chartoi boxas nu på måndag och möter Daniel Francesco Veron från Argentina. Agnes Alexiusson boxas på tisdag och möter Yi- Shin Wu från Taipei.

Läs om våra främsta OS-boxare (Silvermedaljörerna) här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer