Nyhet

ALLT INFÖR OS I TOKYO: Tuff lottning för Chartoi och Alexiusson

OS i Tokyo invigs imorgon eftermiddag svensk tid. Redan idag stod dock lottningen för boxningsturneringen klar. I vad som ser ut att vara en tuff lottning för våra svenska OS-hopp, Adam Chartoi och Agnes Alexiusson. 

Chartoi möter proffsboxare

Hammarbyboxaren Adam Chartoi ställer upp i herrarnas mellanvikt. Han gick likt Agnes in som oseedad inför lottningen och ställs nu mot argentinska boxaren Francisco Daniel Veron. Veron är 22 år gammal och kan vara ett av mellanviktens stora medaljfavoriter. Han gick i sin senaste turnering helt rent, med 6 raka vinster i Istanbul. Dessutom kan han titulera sig proffsboxare, då han i hemlandet redan inkasserat 3 segrar som proffs. Chartois OS-äventyr inleds på måndag den 26:e juli.

Agnes ställs mot Yi från Kinesiska Taipei

Agnes Alexiusson går i sin tur in i turneringen först på tisdag den 27:e juli. På lotten stod Wu Shih Yis namn, en ung och teknisk 23-åring ifrån Taiwan (Kinesiska Taipei). Yi har enligt den asiatiska pressen flera stora turneringssegrar på CV:t och har deltagit på VM flera gånger om.

Här finns den fullständiga lottningen!

Båda matcherna sänds live på Discovery!

Bild: Svenska Boxningsförbundet

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer