Artikel

Stormatchen i weltervikt Manny Pacquiao vs. Errol Spence bara en dryg månad bort

Japp det är en dryg månad bort (21:e augusti) men gud vad vi längtar efter PPV-fighten mellan filippinske legenden Manny  ”Pac Man” Pacquiao (62-7-2, 39 KO) och obesegrade (27-0) amerikanske världsmästaren i weltervikt, Errol Spence Jr. på  Amerikanska sportkanalen Fox Sport har redan börjat slå på den beryktade PR-trumman och häromdagen la de ut ett mastigt program (en presskonferens) på YouTube (nästan en timme lång) rörande den fighten. 

Pacquiaos Segrar mot Thurman och Broner gör oss nyfikna

Den stora frågan de flesta ställer sig lite undrandes och tveksamma till när det gäller  ovan nämnda kamp är just åldersfaktorn, de flesta är ganska bekymrade över om huruvida Manny ”Pac-Man” Pacquiao, som med råge passerat 40-årsstrecket, Kan besegra en nästan 12 år yngre man i sina bästa år (31 år är Spence, född 1990) vid 42 års ålder (Manny är född i december 1978). Absolut inte skulle de flesta ha sagt om den saken, om inte den super-tränade Pac-Man överraskat boxningsvärlden fullständigt med en helt fenomenal insats mot hyperfarlige Keith Thurman om WBA-titeln för ganska precis två år sedan den 20:e juli 2019 i Las Vegas. Thurman var vid tillfället obesegrad (29-0) och betraktad som en av världens absolut bästa boxare. Manny visade där upp en otrolig kvickhet och beslutsamhet som förde honom fram till segern på poäng. Samma år i januari hade han mer eller mindre förnedrat (kört över) Adrian ”The Problem” Broner i en upphajpad match som även den tog plats i Las Vegas. Vad har uppehållet under pandemin gjort med Manny Pacquiao? Finns det  fortfarande tillräckligt med kraft, snabbhet och motivation i den filippinske krigarens kropp? Kan han ställa till med ännu en skräll så här på ålderns höst? Se Fox Sports ”Presser” från Los Angeles på klippet nedan och låt er hänföras. Dröm er bort, längta och passa på och mys, för snart stängs boken och det legendariska kapitlet om Manny ”Pac-Man” Pacquiao. En av de riktigt stora!

Se dokumentärfilmen signerad Linus Gustafsson om OS-boxarna, Agnes Alexiusson och Adam Chartoi här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer