ArtikelNyhet

Minidokumentär om OS-boxarna, Agnes Alexiusson och Adam Chartoi signerad Linus Gustafsson

Norrländske boxningstränaren och ”media-killen” Linus Gustafsson som bland annat gjort en hel del journalistiska prylar åt förbundet genom åren, har nyligen varit på Bosön och följt våra svenska OS-boxare på deras sista, avslutande träningsläger inför avresan till Tokyo inom kort. Gustafsson som jag nämnde är ju välkänd inom boxningskretsar, styrelsemedlem och media-ansvarig för SBF, har här gjort en härlig och närgången kortfilm om boxarnas sista tid på Sveriges landslags-centrum ”Bosön” ute på Lidingö i Stockholm.    

Mini-dokumentär om Agnes Alexiusson och Adam Chartoi inför stundande OS – Sparring och intervjuer med huvudpersonerna och deras tränare varvas flitigt.   

Mannen bakom dokumentärfilmen har ni här undertill, Öbackas och SBF:s Linus Gustafsson, som trots ringa rutin (dokumentärfilmsdebut) ändå är en slipad filmare med blick för det visuella. Kärleken till sporten är grundmurad.   

Namn: Linus Gustafsson
Född: Göteborg
Uppdrag hos SBF: Styrelsesuppleant samt media-ansvarig. Bor: Härnösand
Yrke: Studerar till lärare.
Familj: Frun Evelina (trefaldig SM-medaljör i boxning) barnen Olivia 11 år och Jonathan 3 år. Katterna Tyra och Svarte-Petter.
Tränare: Huvudtränare i Öbacka Boxningsklubb.
Aktuell som: Dokumentärfilmare

Foto: Romus Ramström

Läs min senaste krönika HÄNT I BUR & RING här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer