Krönika

HÄNT I BUR & RING (2): UFC 264, Fightlife 7, Arthur vs. Faraci m.m.

Helgens begivenheter i kampsportsvärlden har naturligtvis dominerats av UFC 264 från Las Vegas, Nevada, USA med PPV-matchen mellan Dustin Poirer och Conor McGregor (den tredje och avgörande matchen) men det har även varit proffsboxningsgala i Örebro, Sverige (som ni kan läsa mer om på annat ställe här på Fighter Magazine) och dessutom Frank Warren-gala på Royal Albert Hall i London. I Kalifornien (Los Angeles) har en av världens bästa lätt tungviktare, Gilberto ”Zurdo” Ramirez segerrikt visat upp sig och gjort avtryck.

Robin Safar och Anthony Yigit i ringen i helgen?

BOXNING: Det är måndag och USA-baserade Stockholmaren och proffsboxaren, Robin Safar (cruiservikt), obesegrad 11-0, har då gått in i ”Fightweek” för sin match mot mexikenske Josue Obando (20-29-2) som tar plats i på ”Parkway Banks Sports Complex” i Rosemount, Illinois, USA. Kan bli en tuff kväll för den färgstarke svensken. Vem vet vad den rutinerade mexikanen kan ställa till med?

BOXNING: Enligt en tweet av vanligtvis pålitlige boxningsmurveln, Dan Rafael så är Anthony Yigit aktuell med en match i lättvikt (61, 1 kilo), den 17:e juli, alltså nu på lördag mot obesegrade Rolando Romero (13-0) i San Antonio Texas. Anthony är på plats i USA, för vilken gång i ordningen vet jag inte men vi på Fighter Magazine håller tummarna hårt för att en match nu blir av. På Boxrec när undertecknad tittade senast var han inte med på programmet.

MMA: Det blev lite av ett antiklimax på UFC 264 på T-mobile Arena i Las Vegas i helgen mellan Dustin Poirier och Conor McGregor  (den tredje och avgörande matchen) då den kaxige irländaren oturligt nog skadade sig (bröt sin vrist/ankel). Han trampade snett helt enkelt och var därmed, efter det, helt obrukbar i buren. Inte det slut fansen hade önskat och det här lämnar naturligtvis en uppenbar öppning för en fjärde match.

BOXNING: På streamingtjänsten DAZN kunde de svenska fansen i helgen som gick skåda obesegrade mexikanske stjärnan, Gilberto ”Zurdo” Ramirez, lätt tungvikt, göra processen kort (TKO4) med ålderstigne (39) veteranen, Sullivan Barrera från Kuba. Ramirez säger sig nu vilja ha WBA-mästaren i klassen, Dmitry Bivol (18-0, 11 KO). I ”The co. main event fightades Joseph Diaz (32-1-1) och Javier Fortuna, Dominikanska Republiken (36-3-1) om WBC:s Interim-titel i lättvikt. Diaz gick segrande ur den bataljen på poäng efter 12 ronders boxning.

MMA: På Zone Pro Leagues hemsida kan man läsa att 36-årige MMA-fightern (amatör), mellanvikt, 84 kg, Addis Saljevic (11-5), från Göteborg gör proffsdebut på Zone Pro Leagues gala i Göteborg den 25;e september (på Trädgårn) mot norske Henrik Lie (32) fortfarande utan en proffs-seger (0-3). Kan bli en het potatis mellan två segersugna atleter.

BOXNING: Viaplay streamade i helgen en mastig gala från Royal Albert Hall i London England. Promotorn, Frank Warren (Queensberry Promotions) där defensivt skicklige Lyndon Arthur ”malde” ner och till slut stoppade (TKO rond 9) schweizaren, David Faraci i en match om WBO:s internationella cruiserviktsbälte. Många tyckte att britten var loj, överdrivet försiktig och långsam i sitt tillvägagångssätt på väg till viktorian. Jag håller inte riktigt med. Arthur har sjukt bra tajming och suverän blick, han vet när en motståndare är färdig för ”The kill” så att säga, och han förivrar sig inte, han gör det han gör riktigt bra. Schyst insats om ni frågar mig. Ett koppel riktigt fina fighters från stall Warren visade upp sig, bland annat obesegrade Zach Parker i supermellanvikt (nu 21-0) som besegrade uzbeken Sherzod Khusanov med ett kroppsslag mot levern i första ronden (TKO1), Dennis McCann besegrade John Chuwa från Tanzania i rond två, Archie Sharp vann över mexikanen, Diego Andrade Jr på poäng (10 ronder).

Kolla in höjdpunkterna från Arthur vs. Faraci här nedan! 

Läs Teddys senaste Söndagskrönika om Mike Tyson här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer