Krönika

Söndagskrönikan: Ingen semester för Eddie Hearn i sommar – Tre Fight Camp-Galor på raken!

Eddie Hearns Matchroom Boxing kommer inte att ta någon långvarig semesterpaus. Den populäre promotorn som nyligen tecknade ett exklusivt Streaming-avtal med DAZN kommer att iscensätta tre späckade utomhus-shower under begreppet ”Matchroom Fight Camp” framför deras högkvarter i Brentwood, Essex, några mil norr om London. Konceptet kickstartar den 31 juli med obesegrade welterviktsboxaren Conor Benn i huvudrollen. Storboxaren, Nigel Benns framrusande son, extremt talangfull, för närvarande i ett mycket progressivt skede av sin karriär.   

”Matchroom Fight Camp” drar igång den 31 juli, men om du har tröttnat på boxning kan du ju alltid kolla in odds EM!

Benn möter rutinerad mexikan 

Denne (Benn) möter otroligt rutinerade Mexikanen, Adrian Granados, en 31-årig tuffing som verkligen varit uppe i hetluften, mot så extremt starka namn som Danny Garcia, Shawn Porter och Adrian Broner för att nämna några. Det kommer bli ett lagom test för Conor som offentligt visat upp stora ambitioner. Han vill slå sig in i världstoppen ganska omgående, (snabba upp processen), men Hearn vill däremot skynda långsamt, vara försiktigt med sin kommande storstjärna och matcha honom på rätt sätt, steg för steg.
Granados är definitivt en tillräcklig utmaning för Benn och ett perfekt kliv vidare i karriären.

VM-fight i fjädervikt och titelfight för f.d. OS-stjärnan Buatsi 

På den andra galan (vecka 2) den 7:e augusti kommer det boxas om den vakanta IBF-titeln i fjädervikt mellan Kid Galahad (27-1-0) och James Dickens (30-3-0). En het inhemsk brittisk fight av vassaste kaliber. Den sista veckan (vecka 3) är det titelfight i lätt tungvikt (WBA:s internationella titel) då obesegrade 14-0, 12 KO:s, Joshua Buatsi (28) tar sig an starke lettländaren, Ricards Bolotniks (18-5-1). Britten naturligtvis storfavorit i den kampen men ett bra test på den f.d. OS-bronsmedaljören. Riktigt fina fighter att se fram emot på Matchrooms ”Summer Fight Camp” och därtill kommer det att strösslas med talanger och framtidsmän på förmatchprogrammen till dessa galor, eller vad sägs om, Campbell Hatton, Tommy McCarthy, Anthony Fowler, Shannon Courtenay, (vecka 1), och Maxim Prodan, Alen Babic, Ebanie Bridges, Florian Marku (Vecka 2), samt Michael McKinson, Savannah Marshall, Felix Cash, Natasha Jonas och Ukashir Farooq. Inte illa – en veritabel boxningsfest för fansen. ”Worth waiting for” för att citera en sliten reklam-klyscha. Personligen kan jag känna att Eddie Hearn är den ledande boxningspromotorn i världen just nu, och definitivt den hårdast arbetande arrangören av dem alla. Han, till skillnad från sin far, som var mer försiktig och lågmäld i intervjuer och framtidsvisioner, är en magnifik visionär med fingertoppskänsla för den digitala värld vi ju lever i, ”Fight Camp” som är ett av hans senare initiativ, är bara ett exempel på det, sjukt coolt och Streaming-vänligt. Som gjort för fansen, Corona-tider eller ej! Kolla in lanseringen av denna pugilistiska ”fiesta” på klippet nedan!

Läs om Fightlife 7 – Battle of Sweden den 10:e juli här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer