Nyhet

Frank Warrens Joe Joyce möter Carlos Takam i London den 24:e Juli – Seger är ett måste för Joyce! 

24:e juli intar Queensberry Promotions (Frank Warren) ”SSE Arena” i Wembley, London. Då möter nämligen obesegrade brittiske, Joe Joyce (12-0, 11 KO:s), USA-baserade, (ursprungligen från Kamerun) fransmannen Carlos Takam (40 år gammal). En riktigt erfaren herre som mött i princip hela världseliten under sin 45 matcher långa karriär. Förluster till Anthony Joshua, Dereck Chisora, Joseph Parker och Alexander Povetkin har noterats, men även imponerande segrar, som dem  över Mike Grant, Francois Botha, Tony Thompson och Michael Sprott. 

Joyce en utmärkt amatör – karriären har gått som på räls

Joyce var en utmärkt amatörboxare med OS-silvret i Rio 2016 som kronan på verket, utöver det plockade han även medaljer på europamästerskapet 2013 (silver), och världsmästerskapen 2015 (brons). ”The Juggernaut” som han kallas har jämförts stilmässigt med f.d. världsmästaren, George Foreman, otroligt stark med kraftfulla slag och definitivt ett av Frank Warrens absolut största affischnamn. Den professionella delen av hans karriär har minst sagt ”gått som på räls” tolv raka segrar med 11 före tid. Den senaste fighten mot brittiske rivalen, Daniel Dubois i november förra året bringade honom EM-titeln, Brittiska titeln WBC:s silver VM-bälte, och WBO:s internationella bälte sant samväldesditon. Så det är en bältesprydd herre Carlos Takam nu kliver in mot. Joyce har även plockat rätt namnkunnigt folk under sin relativt korta proffskarriär. Skalper som Michael Wallisch, Bryant Jennings, Aleksandr Ustinov och Bermane Stiverne har knipits på vägen och imponerat på expertisen. Galan kommer att gå ut live på BT Sport i Storbritannien. Viaplay har ju tidigare sänt flera av Frank Warrens galor så troligtvis kommer de svenska fansen även få njuta även av denna tungviktsdrabbning som pikant aptitretare inför Mega-fighten, Tyson Fury vs. Deontay Wilder 3 som avlöper samma kväll. Kolla in BT Sports ”No Filter Boxing” rörande Joyce vs. Takam på klippet nedan!

För mer boxning, läs om Fight Life 7 i Örebro den 10:e juli 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer