Nyhet

Peter från Trollhättan är en av tre svenska killar på U22-EM i Italien som drar igång denna vecka!

Europamästerskapen i boxning för 22–åringar (födda 1998-2002), kryper igång i morgon, torsdag den 17/6 och avslutas är det tänkt med finalerna den 24:e juni. Det hela avlöper i Roseto, Italien på  ”Roseto degli Abruzzi” (arena). I följande viktklasserna kommer det att koras mästare, 49kg, 52kg, 56kg, 60kg, 64kg, 69kg, 75g, 81kg, 91kg, och +91kg. Sverige är representerat av tre manliga boxare,  Nebil Ibrahim 56 kg, Hampus Broman 64 kg och och det här styckets huvudperson, Peter Ahlberg med rötterna i Trollhättan. 

EM-Boxaren Peter Ahlberg i Fokus 

Fighter Magazine kontaktade den västsvenske representanten på 69 kilo, Peter Ahlberg,  som när detta publiceras är på plats i Italien för att försvara de blågula färgerna på detta europamästerskap. Det är ett bra gäng som ger sig in i turneringen i morgon. Nedan har ni EM-laget, från vänster, Hampus Broman, Nebil Ibrahim, och Peter Ahlberg längst ut till höger.

Q&A Peter Ahlberg Trollhättan och Sverige (69 kg)

Hur har dina förberedelser varit inför detta mästerskap, har du haft bra sparring?

Mina förberedelser inför detta mästerskap har varit väldigt bra med tanke på förutsättningarna och den pågående pandemin. Vi har varit på träningsläger i Tyskland där vi sparrats med Tyskland och Mongoliets ettor Kubas ettor var även på plats. Har även sparrat en del med Anthony Yigit.

Har du koll på dina konkurrenter? Har du mött någon av dem tidigare?

Jag har bra koll på mina konkurrenter men inte haft möjlighet att möta dem. Har dock sparrat med Tysklands representant.

Är det här ditt första internationella mästerskap?

Detta är mitt andra mästerskap då jag var på ungdoms EM 2017 och tog en 5:e plats.

Ni är ju tre stycken som representerar Sverige, hur tajta är ni? Är ni bra kompisar?

Vi tre som representerar Sverige (de andra två, Nebil Ibrahim 56 kg och Hampus Broman 64 kg) är väldigt nära då vi varit ute mycket tillsammans på träningsläger och turneringar, vi har känt varandra sedan 15-årsåldern så absolut, mycket tajta.

Vad är ditt personliga mål i denna EM-turneringen?

Mitt mål med denna turneringen är självklart att ta hem en medalj hem till Sverige, vilket jag vet kommer vara en tuff uppgift men jag vet även att om jag boxas som jag ska är det fullt möjligt.

Namn: Peter Ahlberg
Klubb: Skoftebyns AIS
Född: 2001
Meriter: Dubbel Svensk Ungdomsmästare (2016-2017), JSM-finalist 2019 och bronsmedaljör på SM 2020, 5:a UEM 2017.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer