Nyhet

Ny motståndare till Karl Albrektsson på Superior Challenge – möter tuff ukrainare

Ett matchbyte har skett i sista stund på MMA-galan ”Superior Challenge 22” som avlöper på Cirkus i Stockholm nu på lördag den 29:e maj. Galans stora affischnamn, ”Kung” Karl Albrektsson som initialt skulle mött skotten Rab Truesdale (som dessvärre blivit skadad), får nu en rutinerad ukrainare att tampas med, 32-årige Wladimir Mischenko med ett proffsfacit på, 10-10-0.   

Kommer till fight med tre raka segrar i ryggen

Den erfarne ukrainaren har varit professionell sedan 2012 och har en 90 procentig avsluts-statistik på sina 10 segrar och har stoppat de flesta i första ronden. En tuffing med andra ord. Han går in i matchen mot Karl med tre raka segrar i bagaget. Svensken som Bellator generöst nog släppt (lånat ut) till Superior Challenge kommer ju från en meriterande seger över ryske världsboxaren, Viktor Nemkov på Bellator 257.  ”Kung” Karls matchfacit står i skrivande stund på 11-3-0 och den starke Stockholmaren har ju som bekant precis krupit in på Bellators världsranking (10:e plats).

– Det var inte lätt att hitta en motståndare till en topp-tio-rankad Bellator-fighter på kort varsel men vi lyckades, och den nya motståndaren är dessutom farligare än den första. Cred till Albrektsson som tålmodigt väntat på en ersättare och cred till Vladimir som tar matchen på kort varsel. Tack vare detta och Bellators generositet med att låna ut sin stjärna till oss, har vi nu säkrat en väldigt underhållande match för Superior Challenges TV-tittare. Säger Babak Ashti, grundaren av Superior Challenge.

Live-sändningen startar kl. 20:00 på:

Viaplay – Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island, Estland, Lettland, Litauen.

TV10 – Sverige. FITE – globalt (utanför Viaplays territorium).

Läs om boxningsgalan i Örebro den 10:e juli här! 

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer