ArtikelNyhet

Superior Challenge 22: Topp-tio-rankade Albrektsson bokad mot skotte

Svenske MMA-fightern ”Kung” Karl Albrektsson klev nyligen in på plats tio i Bellators världsrankning – en månad efter vinsten mot Victor Nemkov är han nämligen bokad att möta tungviktaren Rab Truesdale på Superior Challenge 22 den 29 maj.

För en månad sedan vann Karl Albrektsson (11-3-0)  över Victor Nemkov på Bellator 257 och vinsten placerade honom på tionde plats i Bellators världsrankning i lätt tungvikt (-93 kg). Detta var den andra av Nemkov-bröderna som fick se sig besegrad av svensken. 2016 vann Albrektsson över Vadim Nemkov på Rizin i Japan och idag är Vadim Bellators mästare i lätt tungvikt. Nu lånas Albrektsson in från Bellator till Superior Challenge för att möta skotten Rab Truesdale (10-6-1). Truesdale som har tävlat i både tungvikt och lätt tungvikt tar matchen med två raka vinster i bagaget. Den här matchen går i catchvikt -110 kg, vilket är nästan tjugo kilo över svenskens normala viktklass.

– Vi började planera detta för cirka en vecka sedan, så både Albrektsson och Truesdale tog matchen med kort varsel. Det är riktigt kul att ha Albrektsson på kortet, speciellt efter en storvinst och vi uppskattar att Bellator lånar oss sin topprankade fighter, säger Babak Ashti, grundaren av Superior Challenge.

Det här är fjärde gången som Albrektsson kliver in i Superior-buren. Första matchen under Superior-flagg gick vid SC 17 (14 april 2012) mot ryssen Dmitry Tebekin som Albrektsson besegrade via TKO i andra ronden. Den andra matchen gick vid SC 18 (19 maj 2018) mot UFC-veteranen Josh Stansbury som Albrektsson besegrade via KO i första ronden. I Albrektssons tredje Superior-match, på SC21 (28 november 2020), så slog han ut brassen Amilcar Alves via TKO i andra ronden.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer