Nyhet

24-årige Brandon Figueroa segrade i tajt titelfight mot Nery i Kalifornien

Det avlöpte en synnerligen tuff fight i superbantamvikt på ”Dignity Health Sports Park” i Carson, Kalifornien, USA den gångna helgen (15/5). Obesegrade Brandon Figueroa 21-0-1, från Texas, USA och WBA-mästare (The regular title) i superbantamvikt, tog sig an obesegrade mexikanske WBC-mästaren, Luis Nery, 26 år gammal, (31-0 ) i en match där mycket var på spel. Det blev en tuff fight som det ju ofta blir när hård-kalibriga mexikanska och amerikanska  boxare möts.

Ett kroppsslag i sjunde avgjorde 

Fighten som sändes på Showtime i USA via Premier Boxing Champions försorg, tog fart ganska omgående, båda grabbarna körde järnet från start och mexikanske Nery såg ut att ha god kontroll på händelserna i matchens första hälft. I sjunde ronden hittade dock amerikanen (Figueroa), rätt med ett välplacerat kroppsslag och punkterade sluggerfesten (tid 2,18 in på ronden). Högexplosiv action som kulminerade i ett överraskande avslut. Tanken är nu att segraren, Brandon Figueroa skall möta WBO-mästaren, Stephen Fulton i september. Kolla in höjdpunkterna från den tuffa superbantamviktsmatchen i YouTube-klippet undertill!

Läs min Söndagskrönika om norrländske Peter Johansson här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer