UFC 262 Artikel

Derséns tre punkter: INFÖR UFC 262

När UFC 262 intar Texas är det på nytt inför välfyllda läktare. I Toyota Center ska Khabib Nurmagomedovs arvtagare till lättviktstiteln utses, i en match mellan Charles Oliveira och Michael Chandler som gör sin blott andra match i organisationen. Det och mycket mer diskuteras i helgens ”Derséns tre punkter” inför UFC 262. 

1. Oliveira och Chandler blir inga riktiga mästare

Charles Oliveria och Michael Chandler befinner sig i en konstig situation. Även om de nu ska fightas om UFC-titeln, är de långtifrån viktdivisionens största stjärnor. De flesta blickar riktar sig redan nu mot sommarens trilogimatch mellan Dustin Poirier och Conor McGregor, vilket i sig är helt naturligt. McGregor blev den idrottsman som tjänade mest i världen under 2020, trots att han bara fightades en enda gång. Därför är han fortfarande organisationens stora dragplåster och är mångdubbelt mer populär än de två som nu får göra upp om titeln. Dustin Poirier är i sin tur den fighter jag rent sportsligt tycker mest förtjänar att få slåss om titeln efter Khabib Nurmagomedovs pensionering. Poirier mot Chandler hade nog sålt bättre än den titelmatchen vi nu får se, men det spelar nog ingen större roll. För förr eller senare kommer vinnaren mellan Poirier och McGregor få slåss om bältet, och till dess är det nog få som kommer se lördagens vinnare som den sanna mästaren.

https://youtu.be/Vkq9eia7li4

2. UFC 262 är sista chansen för Tony Ferguson

För ett år sedan hade Tony Ferguson radat upp 12 raka segrar UFC. Då handlade allt om när och hur hans match mot Khabib Nurmagomedov skulle ta plats. Eftersom han sågs som det sista enda riktiga hotet som fanns mot Dagestaniern. 2021 är Nurmagomedov pensionerad, men matchen mot Tony hade ändå aldrig kommit på fråga. För under 2020 åkte Tony på två tuffa förluster, där han blev dominerad i de flesta av ronder. Nu har den forne interim-mästaren halkat ner på 6:e plats i lättviktsrankingen, och i helgens match blir en vinst ett måste om han fortfarande ska hålla sig relevant. Motståndaren Beneil Dariush befinner sig bara tre platser bakom Ferguson och det lär bli långt ifrån en enkel match för ”El Cucuy”. Dariush kommer ifrån 6 raka segrar och innehar ett rejält momentum inför matchen. Om han segrar även här är vägen öppen för kommande titelutmaningar. Om Ferguson i sin tur faller på lördag kan vi fastslå att hans storhetstid är över.

 3. Barboza vs. Burgos är spännande

Fjäderviktsdivisionen kryllar av spännande namn på möjliga utmanare. Med Edson Barbozas intåg i organisationen har den listan bara förlängts. Barboza har blandat och gett under sina senaste år i UFC, men något säger mig att han har större möjligheter i sin nya viktdivision. Gemensamt med Shane Burgos är att deras senaste seger kom mot Finlands Makwan Amirkhani. De båda bjöd på imponerande insatser och det lutar mot att det här kan bli en jämn och tät match på lördag. Barboza står för de lyxiga attackerna ståendes, medans det är Burgos som besitter en riktig fighting-mentalitet och en mer utvecklad kondition. Min förhoppning är att de håller matchen ståendes, för då kan vi mycket väl få se galans bästa match.

Galan sänds på Viaplay med start 04.00!

Joshua Buatsi fightas i Manchester på lördag – Fighter Magazine

Min intervju med MMA-fightern Moraad Moreno:

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer