Buatsi Nyhet

Joshua Buatsi fightas i Manchester på lördag

På lördag intar Joshua Buatsi och Matchroom Boxing Manchester för en match om WBA:s internationella titel i lätt tungvikt. Galan kommer sändas på DAZN med start 19.00 svensk tid. 

Buatsi möter obesegrad fransmann

Britten Joshua Buatsi har sedan 2017 radat upp segrar som proffs. Hans obesegrade record har tagit han till titelmatcher och en högra position på världsrankingen. När han nu ska försöka slå sig in på topp-10 är det med en internationell WBA-titel att försvara. Senast försvarade han titeln mot svenska stallet Team Fightlifes boxare Marko Calic. Den här gången är det återigen en obesegrad boxare han ställs mot, nämligen fransmannen Daniel Blenda Dos Santos. Dos Santos motståndare har varit tydligt handplockade och alla matcher har gått av stapeln på lokala galor i hemlandet. Men 15-0 i record är alltid smått imponerande och vore en fin skalp av Buatsi att ta innan han börjar försöka på större bälten.

Flera andra brittiska hopp

Galan innehåller också flera andra matcher med brittiska boxningshopp i centrum. Lerrone Richards och Dalton Smith är båda obesegrade boxare som nu får chansen att boxas om vakanta bälten. Richards ska försöka att vinna EBU-titeln i super-mellanvikt, samtidigt som Smith boxas om ett nationellt bälte. Talangpoolen i brittisk boxning är fortsatt stor och helgens gala är bara ännu ett tillfälle där den representeras.

Galan ses här med start 19.00!

Taylor vs Ramirez om den odiskutabla VM-titeln i superlättvikt i Las Vegas – Fighter Magazine

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer