Nyhet

Taylor vs Ramirez om den odiskutabla VM-titeln i superlättvikt i Las Vegas

30-årige Josh Taylor från Skottland är obesegrad 17-0, 13 KO:s och southpaw precis som sin brittiske kollega, Billy Joe Saunders som nyligen var uppe och tampades om fyra VM-bälten. Det som ännu mer förenar Taylor med Saunders är att den förstnämnde också skall upp och kämpa om statusen ”undisputed champion” då han själv innehar WBA och IBF:s bälten i superlättvikt och går upp mot stentuffe amerikanen José Carlos Ramirez (26-0, 17 KO:s) som lämpligen nog sitter på WBO och WBC:s diton i samma viktklass. 

Som Canelo vs Saunders, men ändå inte

Fighten avlöper på ”Virgin Hotels” i Las Vegas, Nevada den 22 maj. Bob Arums ”Top Rank promotions” arrangerar och showen går ut live på ESPN och ESPN + (förmatcher). Trots att så mycket är på spel och båda boxarna är världsmästare i två organisationer vardera vilket egentligen, på pappret bräcker Billy Joe Saunders ”claim to fame” före fighten mot Canelo (han hade bara ett bälte själv). På mindre antal matcher har den skicklige skotten lyckats vinna fler bälten i sin viktklass än sin mer namnkunnige brittiske kollega. Det är stort, och berömvärt, men har förstås inte genererat lika mycket hype och intresse världen över.

Kolla in första avsnittet av ”Blood Sweat and Tears”: Ramirez vs Taylor som släpptes på Top Ranks YouTube-kanal den 10:e maj här! 

Tjänar förmodligen bara en bråkdel av vad Canelo och Saunders gjorde – inte lika profilerade av pressen

Utanför boxningssfären är Josh Taylor och José Carlos Ramirez relativt okända. De ligger verkligen i lä jämförelse med Saunders & Canelo, specifikt den sistnämnde som är sportens stora superstjärna just nu, och får betalt därefter, hans opponenter hänger med på en räkmacka och får snuskigt bra betalt bara för att det är just honom de möter. Utan att veta kan jag svära på att dessa gossar (Taylor och Ramirez) bara kommer att få en bråkdel av vad Saunders och Canelo tjänade. Det kan tyckas orättvist, och på ett sätt är det väl det, på ett annat sätt inte, det är efterfrågan och marknadsvärde som styr. Proffsboxning är business, fans och press bestämmer vilka som det skall snackas om (läs de bästa).

Som boxare måste man vara exceptionellt duktig och professionell, därtill vass på att marknadsföra sig själv. Något världens bäste boxare kilo för kilo just nu, mexikanen, Saul ”Canelo” Alvarez” absolut är. Kommer den som vinner den titel-enande fighten i superlättvikt, mellan José Carlos Ramirez och Josh Taylor i Las Vegas att bli lika hyllad, lika ekonomiskt gynnad och framgångsrik? Nej förmodligen inte, men jag är väldigt intresserad av den ändå!

Den spännande VM-fighten kan köpas på FITE för 139 SEK

Zone är tillbaka i sptember, läs mer om det här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer