Masvidal Artikel

Inför UFC 261: Derséns tre punkter – Tror någon på Jorge Masvidal?

UFC 261 tar på lördag plats i en fullsatt arena. Publikljuden kommer vara ett välkommet inslag, men är det egentligen någon som tror på Jorge Masvidal? Här kommer mina tre punkter inför galan.

1. Tror någon på Jorge Masvidal?

Förra gången handlade det om 6 dagars varsel. Då var det många som trodde på en chockartad skräll av UFC-veteranen. Nu har han haft ett helt camp av förberedelser, men optimismen bland fansen känns som bortblåst. Det kan absolut grunda sig i hur folk anser att Masvidal urvattnat sitt varumärke eller haft beklämmande politiska åsikter det senaste året. Men framförallt känns det som att intresset för hans karriär har svalnat, på alla fronter. När Kamaru Usman försvarat bältet ytterligare en gång efter deras match, har Masvidal stått vid sidan av. Det är därför lite om ens något förutom förberedelserna som pekar till Masvidals fördel. Usmans brottning är på en egen nivå och han har visat mot både Covington och Burns att han är kompetent även ståendes. Därför lär det bli tufft ännu en gång för Masvidal. Frågan är om någon ens tror på att han kan göra något annorlunda i returmötet. Det gör inte jag i alla fall.

2. Colby Covington lär bli galans stora vinnare

Dana White har varit tydlig på förhand. Nästa titelmatch i welterviktsdivisionen kommer gå till kontroversielle utmanaren Colby Covington. Så trots att ”Chaos” Covington i helgen inte kommer vara i oktagonen, kan han bli galans stora vinnare. Ingen kan förneka att han förtjänar ytterligare en titelfight. Sist gav han Kamaru Usman sitt tuffaste test i karriären och många hade han som poängvinnare innan domaren bröt matchen. White älskade vad han såg och trots att Colby bara gått en match sedan dess är han fortsatt en viktig profil för UFC. Om Jorge Masvidal snor åt sig segern på lördag kan det öppna upp för ett ännu bättre scenario. Masvidal och Covington är gamla kamrater som förvandlats till blodsfiender och intresset för att se dem mötas är stort. Covington kan därför njuta av galans alla matcher då han har allt att vinna, oberoende av resultaten.

https://youtu.be/uSP0_bklbcY

3. Veteranerna lever farligt

I nattens UFC-gala kryllar det av långvariga veteraner. Chris Weidman, Anthony Smith och Alex Oliveira har alla stått för en lång och trogen tjänst i UFC. Men på UFC 261 matchas de mot tuffa motståndare, och risken finns att trion faller kort. Chris Weidman må ha varit Andersons Silvas kryptonit och levt den amerikanska drömmen, men tiderna förändras. Med 2 segrar på sina 7 senaste fighter och en stryktålighet som i princip försvunnit, är det tveksamt om han ska räknas som favorit mot Uriah Hall. Smith ställs i sin tur mot ett av de stora framtidsnamnen i Jimmy Crute. Även om Smith tråcklat till sig segrar mot både Volkan Oezdemir och Alexander Gustafsson via marken, saknar han inte brister. Han blev i matchen mot Rakic dominerad i brottningen och Crute är bekväm var matchen än kan tänkas hamna. Veteranerna är fortfarande starka namn i UFC, men det kan vara nya tider nu.

Krönika: PFL 2021 är den starkaste upplagan hittills – Fighter Magazine

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer