Nyhet

Karl Albrektsson på förmatchprogrammet till Bellator 257 på Showtime i morgon – möter ryske Viktor Nemkov

Det finns svensk deltagande att vänta när ”Bellator 257” rullar in på för boxningsfans ganska så välbesökta ”Mohegan Sun Arena” i  Uncasville Connecticut, USA nu på fredag (natten till lördag svensk tid). I huvudmatchen möts Phil Davis (22-5-0) och ryske Vadim Nemkov (13-2-0) i en titelmatch om fem ronder. Phil Davis är förstås mest känd i Sverige för sin seger (utstrypning) över svenske UFC-stjärnan, Alexander Gustafsson relativt tidigt i dennes UFC-karriär (2010). Nemkov är en rysk tuffing som bland annat besegrat Ryan Bader, och som gick en jämn match mot Davis 2018, som han vann (ett delat domslut), lite ouppklarade affärer dessa herrar emellan således. 

Vad gäller det blågula inslaget på galan så är det hårdslående Karl Albrektsson (27), lätt tungvikt som på förmatchprogrammet serveras ryske Viktor Nemkov (34) med ett digert matchfacit på 30-7-1. Albrektsson som länge betraktats som en av Sveriges största talanger kunde ses senast i buren den 28:e november på ”Superior Challenge 21” då han besegrade f.d. UFC-fightern Amilcar Alves från Brasilien på TKO (strikes).

Med på galan är även danske Mads Burnell (14-3-0) i fjädervikt som tar sig an britten, Saul ”The Hangman” Rogers (14-3-0) som ju passande nog har ett identiskt matchfacit som dansken. Co. Main Event på denna show är Dovletdzhan Yagshimuradov (18-5-1) från Turkmenistan som möter UFC-meriterade, Corey Anderson (14-5-0) i lätt tungvikt. Det är ett späckat ”kort” (13 matcher) som avlöper på Showtime i USA. Albrektssons match kommer ungefärligen börja vid två-snåret (02.00) svensk tid och skall kunna ses på Bellators YouTube-kanal. Se

invägningen för evenemanget klockan 19:00 idag torsdag i spelaren här undertill!

Läs om boxningsmatchen Demetrius Andrade vs Liam Williams på DAZN nu på lördag 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer