Marvin Vettori Artikel

Bookslut: Helgens galor – Marvin Vettori dominerade

Gårdagen var fullproppad med bra boxning och MMA. Mathroom Boxing stod för en underhållande gala på DAZN medan UFC bjöd på en minst lika underhållande gala på Viaplay. Här kommer min slutsats från galorna. 

Conor Benn vinner direkt

Den rutinerade colombianen Samuel Vargas var tänkt att bli Conor Benns tuffaste test. Frågorna som funnits kring hans vara eller icke vara skulle vi få besvarade. Det fick vi inte. Matchen han inte ens börja innan den avslutades. Benn gick ut som ett ånglok och satte press på Vargas som genast vek sig. Matchen stoppades 1 minut och 20 sekunder in i den första ronden. Att Benn slår hårt kan vi konstatera, men det visste vi redan innan matchen. Frågetecknen kvarstår, hur kommer Benn hantera 10 eller 12 ronders matcher mot boxare som inte viker ner sig efter den första slagväxlingen? Svaret får vi vänta på.

 

Det blev ingen titel för Maria Lindberg

Den rutinerade Malmöboxaren Maria Lindberg accepterade matchen mot mellanviktsmästarinnan (WBO) Savannah Marshall på bara några dagars varsel. Bristen på förberedelse och matchrutin syntes. Marshall hade full kontroll på matchen och slog ner Lindberg redan i den andra ronden. Svenskan lyckades då ta sig tillbaka till fötterna, men efter en fin kombination från Marshall i den tredje ronden som återigen satte Lindberg på kanvasen fick matchen stoppas. Det blev ingen titel för Maria Lindberg, men hon visade återigen att hon har ett riktigt fajting hjärta.

Marvin Vettori dominerade Kevin Holland

Kevin Holland var totalt chanslös mot ”The Italian Dream” Marvin Vettori. På fötterna hade Holland sina stunder men Vettoris haka höll emot. På marken var det total dominans. Domarsiffrorna 50-44 talar till just det. Vettori kunde göra vad han ville men trots detta var han aldrig riktigt nära ett avslut. Vettori har nu fem raka vinster, själv efterfrågar han en titelmatch mot Israel Adesanya. Det kommer han inte att få. En match mot Jared Cannonier eller Paulo Costa känns betydligt mer rimligt med tanke på att de befinner sig över honom på rankingen. Eller varför inte Darren Till som han egentligen skulle ha mött igår? Trash-talkingen dem två emellan har vuxit till nya höjder under den senaste veckan, vilket gör det till en lätt match för UFC att marknadsföra. Vem han än får är jag övertygad om att han kommer att segra. Vettori är inte längre underskattad, nu vet alla att han är en av de bästa mellanviktarna i världen.

Mike Perry är slut

Den hypen som en gång fanns kring Mike Perry är nu bortblåst. Han senaste prestationer har varit på gränsen till sorgliga och efter gårdagens förlust är jag osäker kring huruvida han är särskilt sugen på att fortsätta. Tuff är han fortfarande men han verkar sakna allt annat som krävs för att vinna. Då personligheten Mike Perry fortfarande lockar en del tittare kommer han troligtvis inte att få sparken, men frågan är om han fortfarande kan tycka att det är värt det att gå in i en bur och få stryk för pengar. Bare knuckle fighting älskar avdankade MMA fajters och där tror jag att Perry inte kommer ha några problem att vinna matcher. Kanske är det dit han bör söka sig istället.

Lyssna på Kampsportskanalens senaste podcast här!

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer