Hermansson Artikel

Redaktionens tankar: INFÖR Jack Hermansson vs. Edmen Shahbazyan

Senast Jack Hermansson tävlade i buren var i december 2020, då föll han på poäng mot italienaren Marvin Vettori. Nu har Hermansson bokats in till en match på nytt. Det blir mot unge stjärnskottet Edmen Shahbazyan och matchen tar plats på UFC:s stora gala UFC 262 den 15:e maj. Här kommer redaktionens tankar inför matchen. 

Teddy Stenmark 

23 år gammal, bara en förlust på 12 matcher 11-1, tappet kom mot Derek Brunson på TKO3 (ground and pound) i augusti förra året. Är Edmen Shahbazyans självförtroende stukat på grund av det? Sitter det kvar i huvudet på honom? Det är sådant man inte vet. Jack har i alla fall åldern (32) och rutinen (21-6-0). Jag tror att Hermansson reder ut alla problem som amerikanen kan ställa till med och vinner på poäng!

Oscar Book

Edmen Shahbazyan är inte den personen jag trodde skulle stå på andra sidan oktogonen i Jack Hermanssons nästa match. Shahbazyan är flera positioner under honom på rankingen och efter Hermanssons senaste prestationer samt villighet att byta motståndare på kort varsel tycker jag att han förtjänar bättre motstånd. Men nu kommer både han och Shahbazyan från en förlust, så helt oförståeligt är det väl inte att UFC valt att matcha dem. Matchbilden tror jag kommer domineras av Hermansson som både är bättre på fötterna och på marken. Förhoppningsvis gör ”Jokern” det till en lätt match och visar att han verkligen förtjänar ett av de större namnen (Paulo Costa?) i sin nästa match.

Simon Kölle 

Jack Hermansson är bra nog att kunna slå Edmen Shahbazyan alla dar i veckan, men det går absolut inte att underskatta en fighter med ett record på 11-1. Edmen åkte förstås på en förlust sist och det signifikanta i det är att han blev avslutad. Jack förlorade förvisso också sist men det var i en svår match mot Marvin Vettori som ledde till förlust på domslut. Edmens oövervinnerlighet (som alla obesegrade fighters bär med sig) är nu krossad och alla (inklusive han själv) vet att han kan förlora. Jack Hermansson har kommit över det där stadiet sedan längesen och han vet att han kan slå några av världens absolut bästa fighters. Jack må ha vissa luckor i sitt game men de är svåra för Edmen att utnyttja. Jack har styrkor som Edmen kommer få väldigt svårt för. Jag tror Jack Hermansson avslutar Edmen i rond 2.

Philip Dersén 

Förlusten mot Marvin Vettori visade att Jack Hermansson fortfarande har problem med fighters som är mångsidiga och flerdimensionella i buren. Edmen Shahbazyan har i sin tur varit en upphypad fighter sedan sitt intåg i UFC, men mångdimensionell är han inte. Den uppbyggda ”hypen” tror jag snarare har att med hans unga ålder att göra. Shahbazyan är vass ståendes och kan där avsluta Jack under matchens samtliga ronder. Men i hans förlust mot Derek Brunson visade det sig att han faktiskt får stora problem mot en riktigt skicklig brottare. Det bör passa som handen i handsken för Uddevalla-sonen Jack Hermansson och håller han matchen där inkasserar han en ny viktig seger.

Derséns tre slutsatser: Efter helgens galor – ”Harilas slagstyrka är förgörande” – Fighter Magazine

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer