Sofia Mattsson Artikel

Fredagens svenska matchresultat – ”Sofia Mattsson är klar för OS i Tokyo!”

Under fredagen var det mycket svensk aktivitet i kampsportens värld. Rostem Akman gick semifinal i Cage Warriors, Ali Taleb tog sin tredje raka seger och Sofia Mattsson blev klar för ett nytt OS. 

Sofia Mattsson är klar för OS

Gällivarefödde brottaren Sofia Mattsson har vunnit både VM- och flera olika EM-guld under karriären. På OS 2016 i Rio De Janeiro lyckades hon brotta hem en bronsmedalj och nu är hon klar för ännu ett olympiskt spel. Det var på OS-kvalet i Budapest som hon idag brottades semifinal i 53-kilosklassen och ställdes emot ryskan Stalvira Orsjusj. Sofia Mattsson lyckades knipa segern med poängställningen 6-4. Om den svenska olympiska kommittén nu väljer att ta ut Mattsson i den slutgiltiga OS-truppen får hon göra ytterligare ett stort mästerskap. Av allt att döma är hon en självklar del av OS-truppen som tas ut inför sommarens spel.

Malmöfightern Ali Taleb har nu 3-0 i record

Bantamviktaren Ali Taleb ströks i sista stund ifrån FCR 8 tidigare den här månaden. Nu fick han istället gå sin tredje proffsmatch på internationella farvatten då han debuterade i organisationen UAE Warriors. Galan tog plats i Abu Dhabi och Taleb fick möta den mer rutinerade Nawras Abzakh. Matchen som sändes via UAE Warriors egen applikation avslutades via TKO i den andra ronden. Det var Ali Taleb som avgick med segern och nu har han lyckats bygga sig ett record på 3 vinster och 0 förluster.

Rostem Akman blev knockad i Cage Warriors

Den förre detta UFC-fightern Rostem Akman som på relativt kort notis anslöt till Cage Warriors, gjorde ikväll sin debut i organisationen. Han gick in som en av deltagarna i welterviktsdivisionens utslagsturnering. Men i kvällens semifinal var Ian Garry något nummer för stort. Irländarens fysik var överlägsen Akmans i buren och hans avancemang till finalen blev klar genom en huvudspark i rond nummer 2. Tufft för Akman som blev avslutad för första gången i sin karriär och nu har åkt på 3 raka förluster.

Uppsnack med Book: UFC Vegas 22 – Kevin Holland vs. Derek Brunson – Fighter Magazine

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer