FCR Artikel

INFÖR: FCR 8 – 3 punkter och matchkortet

Organisationen Fight Club Rush har nu stångats i flera månader för att skapa en historisk svensk gala på UFC Fight Pass. FCR 8 blir en imponerande tillställning medan resten av kampsportssverige står still. Som vi har längtat. 

1. Flores vs. Lima – En intressant huvudmatch

Det spekulerades i flera tunga namn innan galans huvudmatch väl blev spikad. För många kan Felipe Lima till en början låta som en tråkig lösning, men det är långt ifrån sanningen. Brassen Lima är bara 22 år gammal men har redan gjort 10 matcher som proffs. Det här blir ett test på den högsta nivån i Sverige och Fernando Flores kommer in för att försöka förstöra festen. Om man utgår ifrån deras respektive matchrader är Limas mer imponerande, och det är två fighters som befinner sig i helt olika stadier av sin karriär. Lima är på väg framåt mot sitt stora internationella genombrott medan Flores lär vara inne på sluttampen av karriären. En extra ingrediens till kvällens huvudmatch är deras respektive bakgrunder. Felipe Lima är född i Brasiliens Amazonas och Umeås-sonen Flores har rötter i Chile. Det gör huvudmatchen till ett sydamerikanskt derby.

 2. Nasrutdinov kan vara framtiden  

 Att belönas med en delad huvudmatch på FCR är stort. Att göra det i ens proffsdebut är enormt. Abdurakhman Nasrutdinov är ännu ung som MMA-fighter, men har redan hunnit ta Sverige mes storm. Hans amatörkarriär var lika kort som den var framgångsrik och jag imponerades av honom på FCR:s förra gala. Då förlorade han förvisso enligt domarna, men jag tycker att han besegrade SM-mästaren Basir Safdari. Han visade upp en enorm bredd i sin arsenal och han blandar framgångsrikt med exotiska sparkar följt av nedtagningar. Han har samma bakgrund som UFC-stjärnan Zabit Magomedsharipov och om han utveckling fortsätter i samma obrutna riktning, kan han mycket väl vara framtiden i de lägre viktdivisionerna.

3. Avbokningarnas gala

Det har varit långt ifrån enkelt för bröderna Zlatko & Davor Ostrogonac. Pandemin har gjort många matcher omöjliga redan från starten, men det stora utropstecknet har varit de många avhoppen. Plötsligt har ett flertal matcher strukits och fighters har stått utan motståndare. Det viset bröderna trots allt lyckats sy ihop sin första gala på UFC Fight Pass är ytterst imponerande. De har letat i Europas alla hörn och med betoning på det lokala kan de svenska MMA-fansen få avnjuta den inhemska talangpoolen. Till slut har det resulterats i idel proffsmatcher, men en del avhopp svider fortfarande. De båda talangerna Eladio Bravo och Ali Taleb var tilltänkta att gå match på galan, men efter att de båda åkt på dubbla avhopp blev deras medverkan omöjlig. Det är synd, då de hade höjt galan ytterligare en nivå.

FCR 8: Fullständigt matchkort

Huvudkort

Sänds live 18.00 på UFC Fight Pass

  • Huvudmatch i catchvikt (64 kg): Fernando Flores vs. Felipe Lima
  • Catchvikt (58,5 kg): Ashley Kilvington vs. Abdurakhman Nasrutdinov
  • Flugvikt (56,7 kg): Zoran Milic vs. Hannan Housmand
  • Stråvikt, damer (52,2 kg): Josefine Lindgren Knutsson vs. Adriana Fusini
  • Weltervikt (77,1 kg): Alexander Lindgren vs. Christian Stigenberg
  • Lättvikt (70,3 kg): Geir Kåre Nyland vs. Rahmads Stromanis
  • Bantamvikt (61,2 kg): Jonny Touma vs. Ilaz Zabeli

Underkort

Sänds live 16.00 på Youtube

  • Tungvikt (120,2 kg): Salif Diop vs. Nermin Hajdarpasic

Se FCR 5, 6 & 7 gratis på FighterTV! – Fighter Magazine 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer