Nyhet

Västerås Fight club:s tränare, Jörgen Hamberg pekar ut godbitarna på ”underkortet” ”Alla matcher är bra men…”

FIGHTWEEK FIGHTCLUB RUSH

Fighter Magazine, kontaktade Västerås Fight Club:s tränare och starke man, Jörgen Hamberg och bad honom att bena ut ”guldklimparna”  eller godbitarna om ni så vill på förmatchprogrammet (underkortet) på helgens gala ”Fight Club Rush”. Ta del av hans tankar om några speciellt utvalda matcher som han anser att vi som publik bör hålla extra koll på! 


Vill ha matchningar som är fair 


Min upplevelse är att alla matcherna är gjorda med tanke att vara fair, ingen given segrare utan tuffa tighta uppgörelser men små marginaler är vår intention. De tre jag känner jag vill lyfta utifrån olika infallsvinklar och som kan bli lite speciella kan ses här undertill.. Tre perspektiv och vinklar att beakta!

Teknikern, Fight IQ

Abdurahman Nasrutdinov kom till Västerås som 17 åring med ett guld i ”Sanda” EM Juniorer i bagaget. Hans moderklubb var samma som UFC fightern Zabit Magomedsharipov som har några av världens främsta Sandautövare. Han tränade och tävlade under vår flagg som amatör och slog svenska eliten i flugvikt och fick gå upp till bantam för att ens få motstånd.

Han flyttade sommaren 2020 till Allstars och den flock av högkvalitativa fighters som samlats runt Khamzat efter dennes framgångar i UFC för att vidare skolas inom MMA och bygga vidare på sitt markgame.

Han är en av de mest tekniska fighters jag haft nöjet att träffa och träna med och han möter en engelsk obesegrad fighter i Ashley Kilvington 2-0. Vi såg inte det rättvisa i att sätta Nasrutdinov mot en debutant utan ge honom en utmaning som den äldre, mer erfarne, Kivington kan ge. Vi tror ändå de digitala åskådarna kommer få se MMA på en mycket hög teknisk dynamisk nivå. Något som är sällsynt, något utöver det vanliga.

Fighting spirit, aggressivitet i sin rena form

Zoran Milic vs The Human Terrier Housmand från Finland, Milic har de senaste året jobbat mycket hårt på att stänga det hål hans game haft på marken. Han är en av de mest aggressiva fighters vi har i Sverige och hans offensiv är intensiv och har volym. Hans tuffa motståndare är 3-0 som Proffs och har en likadan stil med att ge allt för att avsluta sin motståndare vilket borgar för ett krig som kommer vara något alldeles extra. Ingen kommer lämna något kvar i buren, båda kommer ge allt för avslut och denna ser ut att komma kunna bli något extra ordinärt.

 Städerna och trilogin

Gävle d.v.s. ”Söders FightGym” vs ”Västerås Fightclub” har ju på Superior Challenge, triumferat med att klassa årets match två år i rad med Westlund vs Roos och sist Westlund vs Harila, och det står nu 1-1 i matcher klubbarna emellan. Nu kommer den tredje matchen mellan de båda debutanterna och f.d. landslagsmännen Stiegenberg vs Lindgren. Stiegenberg som varit lite av klubbens andre man efter Westlund, men även hans sparringpartner i många år, har en lågmäld personlighet, men har levererat stort som amatör med bland annat två SM-Guld,  och en landslagsplats i 77 kg – nu debuterar han som Proffs.

Landslagsmännen möts på 77kg 

Han möter Alexander Lindgren som varit landslagsman i 84 kg men som nu inför Proffsdebuten gått ner till 77 kg och weltervikt. Båda är långa och har ganska kompletta game som nu får ta rivalitetens mantel och representera en rivalitet som drivit en god utveckling i båda de små föreningarna. Alltid kul med matcher men alltid lite mer energi när vi möter Gävle. Vi har stor respekt för deras skola, deras fighters och det gör oss båda bättre, att vi har dessa möjligheter är en krydda. Vilken klubb och vilken stad får en fördel nu på lördag?

Jörgen Hamberg

Läs om Robin Sirwan Safars kommande match här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer