Safar Nyhet

Robin Sirwan Safar återvänder till ringen nu på torsdag – Möter amerikan

Den svenske proffsboxaren Robin Sirwan Safar har inte boxats sedan 2019. Nu är han tillbaka för en ny match i USA. Det är emot 40-årige amerikanen Demetrius Banks. 

Safar är tillbaka

Robin Safar som tidigare under året blev omnämnd som Sveriges åttonde bästa proffsboxare i Fightermags ranking, gör nu sin efterlängtade comeback. Han bor idag och tränar i Las Vegas. Därför har hans två senaste matcher skett i USA, och torsdagens match är inget undantag. På Delray Beach Boxing Club i Florida anordnas det på torsdag en gala där Safar har tilldelats en match på 8 ronder.

Möter en 40-åring ifrån Detroit

Skillnad mot tidigare matcher är att han nu också gå en viktklass, nämligen till lätta tungvikten. Som det ser ut just nu kommer Safars match gå sent på galans matchkort och motståndet är ett ålderstiget sådant. Väntar gör 40-åringen Demetrius Banks som är en boxare ifrån Detroit. Banks var så sent som för två år sen på skandinavisk mark när han utmanade om ett WBC-bälte i Danmark. Den gången förlorade han och på hans senaste 11 matcher har han åkt på 9 förluster.

När Fightermag fick kontakt med Safars tränare Sargan Gergeo som också driver Sweden Top Team svarade han så här om matchen:

Robin möter en skolad boxare. En boxare med 20 matcher och flera år av rutin men han har kommit upp i åren och kommer ha det svårt mot Robins press. Robin ska hitta sin distans i rond 1 och sen öka tempot successivt i varje rond. Matchen är 8 ronder men jag tror inte den blir så lång. Robin kommer vinna inom 4 tror jag.
Robin har sedan förra året tränat och varit redo för match under flera tillfällen men matcherna vart aldrig av utav olika anledningar. Robin kommer komma ut med 11-0, 8KO!

Mer information om galan hittar ni här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer