Nyhet

Cornelia Holm överst på plakaten i Paris den 10:e april – möter Rizlen Zouak från Marocko

32-årige Cornelia Holm ursprungligen från Värnamo men numera bosatt och förankrad i Göteborg (GBG MMA)med ett proffsfacit på 4-3-0 och en diger amatörkarriär som renderade henne ädla medaljer både på EM & VM kommer att agera huvudmatchfighter på en stor gala i Paris den 10:e april där hon möter fransyskan (ursprungligen från Marocko), Rizlen Zouak 3-2-0.

Eventet där svenske Holm står överst på plakaten heter FFA Challenge 1. Riktigt prestigefyllt och kul för svensk MMA. Fighter Magazine kontaktade Holm för en kortare Q&A så här en dryg månad innan hon kliver in mot Zouak i Frankrikes huvudstad. Ta del av denna här nedan!

Q&A Cornelia Holm (32), aktuell som dragplåster FFA Challenge i Paris 

Du skall ju fightas huvudmatch i Paris den 10:e april, det är ju otroligt stort,  bortsett från att du är en utmärkt MMA-fighter, har du någon fundering kring varför arrangörerna valde just dig ? 

Jag skulle nog snarare säga att jag valde dem, hon var ett av namnen som dök upp när vi kollade efter min nästa match och sen var det egentligen jag själv som fixade och trixade till mig den. Den långa historien kan jag inte dra nu, men det var en del stök för att få till den ”skratt”. Sedan tror jag att jag passade bra för organisationen, vi har liknande record och kommer definitivt bli en spännande match. Judo vs brottning tänker de säkert.

Ligger du redan i hårdträning för matchen? Har du något grymt träningsupplägg fram till matchdagen? Var skall du köra din huvudträning ? 

Jag har legat i hårdträning sedan en tid tillbaka, så ”campet” är i full gång. Träningsupplägget ser ut som vanligt men allt är ”tweakat” till det bättre. Stor fokus ligger på ”cardion” och det rätta bränslet. Där får jag värdefull hjälp av @hardworkisrewarded och @FuelForPerformance_.  Jag kör till största delen hemma på GBG MMA, men kommer avsluta sista veckorna på ”Allstars” för att Jocke är bortrest på coachuppdrag. 

Vad vet du om din motståndare? Har du studerat henne? Är hon en stor stjärna i Frankrike? 

Jag lämnar studerandet till mina coacher men jag vet mycket om henne såklart. Hon är judoka och har tävlat i OS för Marocko, men bor i Frankrike. Så jag räknar med att bli kastad i alla fall en gång! Men det ser jag mer som en ”opportunity” än någon större fara. Hon är nog en av deras mer kända fighters men hur stor stjärna hon är får vi se den 10:e april…

Vet du om din match kommer kunna streamas på någon känd plattform för oss som vill se din match? 

Matchen kommer sändas på fightnation.com/@fight.nation.tv

Så här långt i karriären vilken seger är du stoltast över? 

Hm… Jag har svårt att se tillbaka på min karriär i nuläget och säga det. Jag vet att mitt sista EM-guld kändes större än VM-guldet och jag tror att den häftigaste vinsten som proffs var mot Rodova i Oktagon.

Vad är din målsättning för 2021? 

Målsättningen i år är att vinna mina matcher. Att få matcher och att vinna dem. Det är det allra viktigaste. Förutom att fortsätta jobba ännu hårdare mot mina mål, då når jag dit förr eller senare.

Är du knuten till någon större organisation just nu eller är du fri att verka överallt?  Något på gång? 

Jag är fri att göra precis som jag vill, vart jag vill ”flin”,  Jag har nog några matcher att vinna innan vi kan snacka om något stort…

Slutligen, hur vinner du fighten i april? 

Jag kommer vinna på alla sätt tror jag. Min brottning och grappling, min cardio och jag är rätt säker på att min boxning kommer spöa henne också men sedan är hon lite lurig och vild så det blir nog en rolig fight!

Det tror vi också, lycka till i april!

Fakta om Cornelia Holm

Namn: Cornelia Holm
Bor: Göteborg
Klubb: GBG MMA
Född: 1988
Proffsfacit: 4-3-0
Amatörmeriter: Europamästare & Världsmästare

Läs om Rostem Akmans  kommande fight i Cage Warriors här!  

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer