Israel Adesanya Nyhet

Israel Adesanya har chans på dubbla bälten

Två av årets mest lyckosamma fighters var utan tvekan Israel Adesanya och Jan Blachowicz. Adesanya försvarade sitt mellanviktsbälte två gånger om, medan Blachowicz krönte sin långa karriär med ett UFC-bälte i den lätta tungvikten. Nu uppges de vara bokade för att ta sig an varandra den 6:e mars.

Jan Blachowicz är en rutinerad fighter. Det tog hela 14 matcher i UFC innan polacken fick sin titelchans, då mot Dominick Reyes om det vakanta bältet som tidigare dominanten Jon Jones lämnat efter sig. Jan lyckades vinna matchen redan i den tredje och ronden och efter det har han inte varit bokad för någon ny match. Nu när han ska försvara bältet för första gången, uppger ESPN:s Brett Okamoto att motståndet blir mellanviktsmästaren Israel Adesanya.

Israel Adesanya kan ta sitt andra bälte

Israel Adesanya har under de senaste åren växt fram till en av UFC:s största fixstjärnor. I och med hans vinst tidigare i år mot utmanaren Paulo Costa har han försvarat sitt mellanviktsbälte två gånger sedan han vann det mot Robert Whittaker 2019. För den kommande matchen tar han steget upp till lätt tungvikt där en ny titelchans serveras. En vinst i mars, och Adesanya kan sålla sig till den unika skaran av dubbelmästare i UFC.

Matchen är planerad att ta plats i Las Vegas på UFC 259 den 6:e mars.

Läs Oscars årskrönika för UFC 2020 här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer