Canelo Alvarez ArtikelNyhet

Vem kan slå Canelo Alvarez?

Canelo Alvarez har välförtjänt erövrat statusen som boxningens största stjärna. Senaste utmanaren tillika världsmästaren Callum Smith hade inte en chans, och det får en att undra. Finns det någon som kan besegra Canelo? Här nedan listar jag därför 4 olika konkurrenter som på ett eller annat sätt bör kunna hota den mexikanska superstjärnan. 

Andre Ward

Jag vet, Andre Ward har nu varit borta från boxningen i 3 års tid. Men när man talar om boxare i supermellanvikts-divisionen, är det omöjligt att inte nämna Wards namn. S.O.G som han kallas avslutade karriären under 2017 efter sin imponerande seger mot Sergey Kovalev. Då hade han gått upp till lätt tungvikt och segern var minst lika imponerande som den Canelo Alvarez bjöd på mot ryssen i vintras. Om man utgår ifrån slagstyrka vore Canelos överlägsen Wards, men utifrån smarthet i ringen hade jag gett Ward fördelen. OS-guldmedaljören Ward avslutade karriären som obesegrad av en anledning, och en match mot Canelo hade avgjort vem som är 2000-talets bästa supermellanviktare. Sannolikheten att matchen blir av? Dessvärre minimal. Andre Ward är idag en uppskattad kommentator och tjänar fina pengar utan att riskera livet i ringens mitt.

Gennady Golovkin

Bortsett ifrån Floyd Mayweather är det GGG som gett Canelo störst bekymmer. De har redan gått hela 24 ronder mot varandra, och även om Golovkin inte lyckats knipa någon seger i matcherna, var det många som tyckte att den första matchen var hans. Golovkin kommer senast ifrån en dominant seger mot obesegrade polacken Szeremeta och såg bättre ut än på länge. Men med tanke på att han blir 39 år redan i april, behöver nog trilogin genomföras redan under 2021. Chansen finns att den blir av då Canelo med all säkerhet vill tysta alla tvivlare för en tredje gång och sista gång. Canelos favoritskap hade varit större än i de två tidigare matcherna, men Gennady Golovkins slagstyrka kan aldrig räknas ut.

Billy Joe Saunders 

Ibland kan det krävas en galning för att besegra ett geni. Efterfrågar du en galning, är Billy Joe boxaren för dig. Tyson Furys gode vän kan tyckas vara oseriös, men hans rörelse i ringen och reflexerna är på en egen nivå. I hans förra seger gjorde han minst sagt slarvsylta av veteranen Martin Murray. Han undvek de flesta slagen och hans egna händer jobbade intensivt under matchens alla ronder. Saunders kan mycket väl vara Canelos nästa motståndare, och det kan bli en klurig sådan. Hans stil är svår att läsa av och ronderna kan då snabbt springa iväg. Enda frågetecknet för Billy Joe är hans haka, och mot Canelo Alvarez kan det bli ett ödesdigert sådant.

Oleksandr Usyk

Canelo har sedan sin proffsdebut 2005 dominerat ett flertal olika viktklasser med lätt tungvikt som den tyngsta. Nästa viktklass är cruiservikten och den är rent fysiskt allt för tung för Canelo som bara är 173 centimeter lång. Men är det något man har lärt sig ifrån hans långa proffskarriär, är det att han ständigt gör det oväntade. Därför är steget upp till cruiservikten något jag tror Canelo funderat på, och väl där finns det en match som kittlar mer än andra. Ukrainaren Oleksandr Usyk har tidigare haft alla stora VM-titlar i divisionen. Även om han idag boxas i tungvikten hade han nog inte haft några som helst problem att banta ner sig om pengapåsen varit den rätta. Här tror jag dock att storleksskillnaden blivit allt för stor. Så även om tanken på ett supermöte mellan två av boxningsvärldens mest tekniska stjärnor kittlar, vore den nog inte helt rättvis. Därför är Usyk den enda på den här listan som hade kunnat gå in som favorit mot Canelo Alvarez.

 

Läs Teddys krönika om Ryan Garcia VS. Luke Campbell här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer