Badou Jack är redo för mycket mer boxning

Badou Jack är en av Sveriges bästa boxare genom tiderna och hans bedrifter jämförs ofta med Ingemar ”Ingo” Johansson. Den här gången vill Badou Jack ha en ny fight mot regerande mästaren i lätt tungvikt, Jean Pascal, som han mött en gång tidigare. Den tidigare världsmästaren och boxningsexperten, Armand Krajnc, resonerar lite kring en möjlig returmatch.

Badou Jacks senaste fight var på en hajpad gala i Los Angeles, där Mike Tysons och Roy Jones Jrs uppvisningsmatch var huvudnumret. Svensken vann övertygande mot en oerfaren, men stryktålig, Blake McKernan som lyckades att hålla sig på fötterna samtliga åtta ronder.
– Badou rörde sig fint och använde sin rutin. Hade matchen varat längre så kunde han absolut ha knockat motståndaren, förklarar boxningsexperten Armand Krajnc som själv hade ett världsmästarbälte i mellanvikt mellan 1999–2002.

Badou Jack blev världsmästare i supermellanvikt 2015 och lätt tungvikt 2017. Han har däremot misslyckats att ta titeln i lätt tungvikt. Under karriären har Badou Jack gått tre titelmatcher som slutat oavgjort. Badou Jack har tidigare spekulerat i om han får lida för att han promotas av Floyd Mayweather. Nu vill Badou Jack ha en ny chans mot Jean Pascal. Förra gången de möttes vann Pascal matchen på poäng efter ett diskutabelt domslut och fick behålla WBA-bältet.

– Jag ska ha rematch mot Pascal om VM-titeln nästa år, men det är inte officiellt än. Vi skulle ha mötts i april egentligen, men det blev uppskjutet på grund av corona. Nu ser det ut som att matchen blir av i början på 2021, säger Badou Jack till SVT.

Nedan kan du se matchen mellan Badou Jack och Jean Pascal för att bilda din egen uppfattning.

Om det blir en ny fight tror Krajnc att Badou Jack har en bra chans.
– Men ”killern” måste komma fram. Så är det i varje match, han måste gå all in. – Jag skulle vilja se fler tempoväxlingar och längre slagserier som chockar motståndaren, säger Krajnc och fortsätter:

– Badou rör sig fint och har tålamod. Han kan gå många ronder och överraska med en uppercut i slutet. Det ser nästan ut som att han promenerar omkring och sedan klipper han plötsligt till. Han är alltid tränad och orkar länge.

Badou Jack är en av Sveriges bästa boxare genom tiderna och jämförs ofta med Ingemar ”Ingo” Johansson. Badou Jacks världsmästartitel i supermellanvikt 2015 är den största svenska boxningsbedriften sedan just ”Ingos” seger över Floyd Patterson för drygt 60 år sedan. Badou Jack försvarade bältet tre gånger för att sedan gå upp en viktklass och även bli världsmästare i lätt tungvikt. En dubbel bedrift ingen annan svensk lyckats med.

–  ”Ingo” var Sveriges första tungviktsmästare och körde old school-träning på hemmaplan. Han gick ut i skogen och högg ved och käkade mammas mat. Han är Sveriges svar på Muhammed Ali, säger Krajnc som är ett stort ”Ingo”-fan.

Men medan ”Ingo” högg ved och tränade under spartanska former är verkligheten en helt annan för Badou Jack som tillhör världens bästa stall under ledning av Floyd Mayweather.
– Det är andra tider nu. Badou har de bästa förutsättningarna med sparring, kost och ett helt team runt sig. Jag tillhörde själv ett av världens bästa stall, Universum Boxing Promotion, och hade tillgång till allt jag behövde och då får man helt klart en fördel gentemot andra boxare. Nackdelen är att pressen från sponsorer och medier ökar. Man måste vinna till varje pris annars åker man ut, säger Krajnc.

Armand Krajnc är boxningsexpert och tidigare världsmästare i mellanvikt 1999–2002. Han tror att Badou Jack har en chans att ta världsmästartiteln i lätt tungvikt. ”Den som är hungrigast vinner”, säger Krajnc till speltips.se

Fakta: Badou Jack, eg. Johannes Gabriel Badou Nyberg, född 1983 i Stockholm, är en svensk boxare som varit WBC:s världsmästare i supermellanvikt; detta från april 2015 till januari 2017 då han avsade sig titeln för att gå upp en viktklass till lätt tungvikt. Badou Jack började boxas först som 18-åring och representerade och tävlade då för Stockholms AIF mellan åren 2001 till 2006. Därefter gick han vidare till Djurgårdens IF. 2007 blev han utnämnd till årets boxare av Svenska Boxningsförbundet. Han har boxats professionellt sedan år 2009.

Fakta: Armand Krajnc, född 1973 i Landskrona, är en svensk föredetta 4x WBO-världsmästare i mellanvikt under åren 1999 och 2002. Efter erövrandet av mästarbältet försvarade han detta vid ytterligare tre tillfällen. Före sin proffsboxningskarriär erövrade Krajnc svart bälte i karate. Har även blivit nordisk mästare och EM-fyra i full contact kickboxning.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer