Nyhet

UFC 257: McGregor vs Poirier II

Fightingåret kunde inte få en mer explosiv inledning då MMA-världens superstjärna nummer ett är tillbaka. Den 23 januari kliver Conor ”The Notorious” McGregor åter in i buren mot rivalen Dustin Poirier. McGregor lyfte MMA till en ny nivå och det ska bli oerhört spännande att se om magin fortfarande finns kvar.

2013 klev Conor McGregor in och tog UFC (Ultimate Fighting Championship) med storm. Han backade upp en närmast explosiv karisma och ett extremt självförtroende med stenhårda nävar, och blev på kort tid den snabbt växande organisationens största affischnamn. 2016 blev McGregor först i UFC med att erövra mästartiteln i två viktklasser samtidigt. Året efter utmanade han århundradets bästa boxare Floyd Mayweather Jr i en match som gav honom superstjärnstatus och en miljard kronor – även om han förlorade…

I oktober 2018 sålde McGregor och rivalen Khabib Nurmagomedov 2,4 miljoner PPV:s i ett upphaussat möte som slutade med förlust för irländaren. McGregor meddelade att han la av. Men i januari 2020 var han tillbaka och blixtknockade Donald ”Cowboy” Cerrone på 40 sekunder. Sedan försvann han från sporten igen, för att nu återvända i en returmatch mot Dustin Poirier på Fight Island utanför Abu Dhabi.

– Det finns en del frågetecken kring McGregors form. Det har varit en hel del skandaler, och spekulationer om att han ska lägga av. Samtidigt så har Conor krav och förväntningar på från ett helt folk då han alltid tar med sig hela Irland in i buren, säger tidigare UFC-fightern Magnus ”Jycken” Cedenblad i ett nyhetsbrev från NENT-group och fortsätter:

– För McGregor handlar det om att visa att han främst är en idrottsman, inte bara en underhållare. Poirier å sin sida drivs av en stark revanschlust efter förlusten i deras första möte.

Poirier har vunnit fem av sina sex senaste matcher och är i dag rankad som nummer två i lättviktsklassen.

– Conor är en fantastisk fajter. Vinner han mot Poirier skulle jag vilja se honom mot Charles Oliviera om titeln, säger Cedenblad.

Poirier vs McGregor blir huvudnumret på UFC 257 – som du ser på Viaplay fighting.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer