Nyhet

Superior Challenge 21: Roos är tillbaka efter en av de bästa matcherna i svensk historia

Robin ”Pretty Boy” Roos match mot Adam Westlund på Superior Challenge 20 blev omtalad som en av de bästa matcherna på svensk mark. Nu är Roos tillbaka och inbokad för match på Superior Challenge 21 mot spanjoren Cristian Corujo.

Robin Roos gick sin första Thaiboxningsmatch som 10-åring i Thailand och har sedan dess gått totalt 26 Muay Thai matcher i Thailand (Thaiboxnings-record 20-6-0). Västerås-fightern har tävlat i diverse olika kampsportsdiscipliner och 2016 började han tävla i amatör-MMA. Fram till 2019 gick han 23 amatör-MMA-matcher (amatör-MMA-record på 17-6-0) och lyckades erövra titlar som bl.a. svensk mästare. Under de 1,5 åren som han varit proffs har han redan hunnit gå fem professionella MMA-matcher (pro-MMA-record 2-3-0) och är inbokad för sin sjätte match på Superior Challenge 21 den 28:e maj. Det var många som fick upp ögonen för Roos efter hans fantastiska prestation under förra matchen och han har sedan dess arbetat stenhårt för att utvecklas ännu mer. Svenskens nästa motståndare blir spanjoren Cristian Corujo (pro-MMA-record 2-2-0), som har svart bälte i Brasiliansk Jiu-Jitsu och spansk ADCC-mästare. Det här är verkligen en spännande match som du borde spela på, kanske Bethard? Vi på Fighter tror att Robin kommer att vinna på tidig knock-out. Kanske redan i första ronden.

– Som så många andra blev jag otroligt imponerad av Robins prestation under hans senaste match och jag vet att han jobbar stenhårt varje dag för att utvecklas. Robin är en supertalang, en av de bästa vi har i Sverige idag. Han har dessutom träningsvilja och alla andra viktiga kriterier som krävs för att nå den absoluta toppen. Bara det att han gått Muay Thai matcher sedan han var 10 år gammal är ju helt otroligt. Det bli riktigt kul att se hans nästa match och otroligt spännande att följa hans utveckling i karriären, säger Babak Ashti, grundaren av Superior Challenge.

Superior Challenge 21 går av stapeln den 28:e november och kommer att sändas live på Viaplay och TV10.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer