Okategoriserade

Strategiguide för betting och MMA

Då det kommer till betting är det få sporter som är så spännande som MMA. Fighting är en uråldrig form av underhållning, och i kombination med sportsbetting blir sporten extra fascinerande. Låt oss göra en djupdykning i betting på MMA.

Att betta på MMA kan verka komplicerat, och det gäller att vara väl insatt och hänga med om man ska ha en chans att slå motståndet. Det räcker inte bara att se på en enskild gala utan man måste ha bra koll på sporten i sin helhet för att bli framgångsrik inom MMA-betting.

Ett första steg är att fullkomligt förstå oddsen. Betting inom MMA är relativt nytt, och oddsmakare och andra spelare gör ibland misstag vilka resulterar i felsatta odds. Speciellt i matcher med mindre kända fighters längre ner på en UFC-gala eller i mindre kända organisationer hittar man ofta matcher där du kan använda din kunskap för att hitta attraktiva odds. Tittar man till exempel på UFC 251 finns det större chanser att du kan hitta bra värde i spel på en match med relativt okända fighters såsom Zhalgas Zhumagulov vs. Raulian Paiva snarare än en main event som Kamaru Usman vs. Gilbert Burns som garanterat har granskats hårdare och därför har större chans att ha korrekt satta odds.

En av de viktigaste analysfaktorerna att ta hänsyn till är självklart fighterns tidigare resultat. Men även en fighters mentala styrka, och dagsform kan vara viktiga att förstå sig på. Först därefter kan man börja titta på specifika delar av olika fighters stilar. En fighter som imponerat mycket tidigare kan ändå ha svaga punkter som rätt fighter kan utnyttja. Kanske kan det vara värt att titta på om Gilbert Burns submissions kan vara effektiva mot Usman vars enda förlust är just på submission?

De vanligaste speltyperna

De olika speltyperna man kan satsa på inom MMA och UFC, påminner väldigt mycket om dem som gäller för boxning. Den som har god insikt i sporten kan självklart satsa mer avancerat, till exempel på rondbaserade spel. Så vilka är då de mest populära speltyperna?

  • Matchvinnare. Detta är som sagt den enklaste formen av spel som motsvarar vinnaren av matchen.
  • Antal ronder. Här bettar man utifrån hur många ronder matchen kommer pågå innan den avslutas.
  • Spel på rond. Här bettar du istället på exakt i vilken rond matchen kommer att avslutas och vilken fighter som kammar hem segern.

Avancerade Spel

Även för den som är bekant med sportsbetting finns det en del att tänka på som specifikt rör MMA. En strategi är använda sig av så kallade propbets där man satsar på specifika utgångar i en match. Tror man till exempel att det enda sättet en fighter kan vinna på är TKO/KO eller submission så får man betydligt bättre odds om man satsar på detta istället för bara på att fightern ska vinna matchen.

En annan strategi är att leta efter underdogs med goda vinstchanser. Det är vanligt att en välkänd fighter överskattas mot en mer okänd men farlig motståndare och ibland kan man få stor fördel genom att betta på en underdog i en match som är betydligt mer jämn än vad oddsen förutspår. Genom att läsa på om nya fighters som debuterar i UFC kan man få ett försprång mot andra som bara spelar på välkända fighters.

Med denna typ av spel kan man ofta hitta odds som ger tre gånger pengarna eller mer och då räcker det med att ett av tre spel ska gå in för att man ska gå med vinst. Genom att kombinera sådana spel med en eller två ”säkra” spel kan man få ännu bättre odds.

Sammanfattningsvis kan vi summera att det viktigaste då det gäller sportsbetting och MMA är att göra research och förstå hur spelet fungerar. Slutligen, råder tumregeln att lagom är bäst. Spel kan vara beroendeframkallande, så tänk på att spela ansvarsfullt.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer