Nyhet

UFC gör comeback nu i helgen!

I helgen är världens främsta MMA-organisation UFC (Ultimate Fighting Championship) tillbaka. Det blir en rivstart med inte mindre än tre galor på en vecka, med början natten till söndag och hajpade huvudmatchen Tony Ferguson–Justin Gaethje.

Jacksonville, Florida är skådeplatsen när UFC gör en efterlängtad nystart. Det är rekordmånga galor, tre stycken inom en vecka. Galorna genomförs av säkerhetsskäl utan åskådare, men med en förväntad storpublik framför skärmarna världen över.

Först ut är en så kallad numrerad gala (249), vilket innebär lite extra stjärnglans. Redan underkortet (prelims) är fyllt till bredden av färgstarka profiler som Jacare SouzaFabrício Werdum och mötet mellan ärrade veteranerna Anthony Pettis och Cowboy Cerrone.
– Det här är ett av de bästa matchkorten någonsin, fyllt med fajters som klättrat på väggarna i väntan på att få kliva in i en bur. Det kommer bli ett vulkanutbrott, och redan Pettis–Cerrone har förutsättningar att bli galans bästa match, säger MMA-kommentatorn Waldo Zapata.

Temperaturen skruvas sedan upp ytterligare under huvudkortet med hårdslående tungviktsmötet Francis Ngannou–Jairzinho RozenstruikHenry Cejudos titelförsvar av bantamviktsbältet mot Dominick Cruz, för att slutligen nå kokpunkten i den efterlängtade huvudmatchen där publikfavoriterna Tony Ferguson och Justin Gaethje gör upp om interimtiteln i lättvikt.
– Om Gaethje kan locka Ferguson till en stående match så har han en bra chans att vinna på knock, men blir det en grapplinghistoria så är det nog över för Gaethje. Ngannous match mot Rozenstruik kommer inte gå tiden ut, det kan jag nästan lova, säger Zapata.

UFC siktar på att leverera sammanlagt 42 galor under 2020 vilket förhoppningsvis betyder att svenskhopp som Jack Hermansson och Pannie Kianzad snart kan vara tillbaka i tävlingsburen.

Sändningstider
Lördag 9 maj (natten till söndag):
02.00, Viaplay/TV10: Tony Ferguson–Justin Gaethje, UFC 249
Plats: VyStar Veterans Memorial Arena, Jacksonville
Kommentatorer: Paul del Valle och Waldo Zapata

Onsdag 13 maj (natten till torsdag):
03.00, Viaplay/TV10: Anthony Smith–Glover Teixeira, UFC Fight Night
Plats: VyStar Veterans Memorial Arena, Jacksonville
Kommentatorer: Magnus Cedenblad och Waldo Zapata

Lördag 16 maj (natten till söndag):
03.00, Viaplay/TV10: Alistair Overeem–Walt Harris, UFC Fight Night
Plats: VyStar Veterans Memorial Arena, Jacksonville
Kommentatorer: Paul del Valle och Magnus Cedenblad

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer