ArtikelNyhet

Efter tredje raka förslusten – vad väntar Emil Weber Meek?

För några år sedan fick norrmannen Emil ”Valhalla” Meek stor uppmärksamhet när han körde över brassen Rousimar Palhares på mindre än en minut. Därefter har karriären varit kantad av både upp- och nedgångar. För en vecka sedan, under lördagsnattens UFC Fight Night: Felder vs. Hooker i Auckland, Nya Zeeland, åkte Meek på sin tredje raka förlust, och femte totalt, i weltervikts-fighten mot Jake Matthews. Frågan är vad som är nästa steg för Emil Weber Meek.

Norrmannen Emil Weber Meek gjorde sin debut i UFC när han mötte Jordan Mein under UFC 206 i slutet av 2016, där han segrade via ett enhälligt domslut och hade då fyra raka segrar. Han hade då två raka förluster via enhälliga domslut. Den första var mot Kamaru Usman (som senare tog hem bältet i viktklassen) under UFC Fight Night 124 och senast mot Bartosz Fabinski under UFC Fight Night 134.

Inför matchen (som gick den 22 februari) mellan den 25-årige talangen Jake Matthews och Meek stod oddsen på Matthews sida, med ett snitt på cirka tre gånger pengarna. Så här i efterhand så kanske man inte kan påstå att man förvånad över resultatet. Meek stod för en stark sista rond, men hade svårt att få till något offensivt i de första två ronderna och blev nedtagen flertalet gånger. Alla tre domare valde att tilldela Matthews segern till siffrorna 29-28 efter tre ronder. För övrigt kan det vara smart att kolla upp statistik på innan fighters innan man bettar till exempel via Betfair, ett bettingbolag med svensk spellicens som har stor täckning på UFC.

Kan få lämna UFC

Emil Meek har som sagt inte haft medvind på senaste tiden och tre raka förluster kan mycket väl innebära att man blir utslängd från UFC. Matchen mot Jake Matthews var dessutom Meeks sista på det nuvarande UFC-kontraktet, men ifall det skulle bli så att han blir degraderad är det inte för sent för honom att ta sig tillbaka.

Många menar att det är för sent att börja med MMA i mitten av sina 20-år, men etablerade fighters kan hänga kvar i toppen sent in på deras 30-år. Med detta sagt skulle 31-årige Meek kunna hitta styrkan att återvända till toppform. Och om vi ska tro honom själv är utmaningen bara till hans fördel…

”Älskar pressen”

Inför fighten med Jake Matthews stod mycket på spel för Emil Meek, men det verkar aldrig ha varit något som rört honom särskilt mycket. Snarare tvärtom, om vi vågar tro på hans egna i ord. I en intervju med BJ Penn i oktober 2019 berättar Meek följande:

– Jag vet att jag är pressad, men jag älskar att ha mycket press på mig. Ju mer jag har att förlora, desto mer kommer jag att pusha mig själv för att klara av vad som än krävs.

Ja, nu har Emil kanske mer press på sig än han någonsin tidigare haft. Framförallt om han vill behålla sin plats på den stora scenen. Vi väntar med spänning på hur det ska gå för vår norska fighter. För visst vill vi alla se honom lyckas? En sådan total kyla och kaxighet vill vi väl alla se mer av?

Hur tror du att det kommer att gå för Emil ”Valhalla” Meek, har den norske fightern en framtid i UFC och vem ska han möta härnäst?

Foto: Fabio Barbieri/Venator FC

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer