ArtikelNyhet

Kim Falk går match på K-1 World GP i Japan

Fjolårets SM-guld medaljör Kim Falk från Drakstadens Kampsport har fått en drömmatch bokad på K-1 World GP den 22.e mars på Saitama Super Arena i Japan. Han är bokad för en superfight mot japanen Kenta Hayashi.

Igår drog SM i thaiboxning igång på Halmstad Arena. Dock så saknades ett utav av de stora namnen i viktklassen 63,5kg. Kim Falk valde nämligen att hoppa över sitt planerade deltagande på SM då han har fått chansen att gå på en av världens största galor i Japan, K-1 World GP. Matchen går i 62,5kg och 3×3 min med möjlighet till en extra rond. Motståndaren Kenta Hayashi är ingen duvunge och han innehar just nu titeln K-1 Lighweight Champion, vilket inte är något som skrämmer Falk.

”Kenta är erfaren, har bra boxning och gillar att driva på framåt så jag vet att det kommer att bli en spännande match. Mitt mål är att imponera på den japanska publiken och vinna på KO. Vi åker till Japan för att vinna!”, säger Kim Falk.

Efter sin SM i fjol mot Liam Borcheloui så har Kim Falk radat upp flera framgångar i ringen mot tuffa motståndare. VM i Bangkok började sensationellt med att Falk, redan i första matchen, slog ut den tidigare världsmästaren Prawit Chilnak från Thailand. Tyvärr blev det inte medalj då Falk fick se sig stoppad av en fighter från Vietnam i åttondelsfinal. Den tuffa norrlänningen fortsatte dock att skörda vinster och hade ett riktigt bra år under 2019. Bland annat vann han mot Mathias Jonsson på Lionfight 59 i Göteborg, Fluck (Wittaya Thawinphrai) på West Coast Battle. Falk besegrade även Richie Addo från Danmark i en match om WBC’s Skandinaviska proffstitel.

Men nu kommer så alltså den stora chansen till ett internationellt genombrott – en chans som Kim Falk länge har väntat på. Han har sedan tidigare sagt upp sig från sitt jobb för att kunna satsa helhjärtat på att fightas. Tyvärr finns det fortfarande inga stora pengar runt sporten i Sverige. I Japan däremot kan den fighter som vinner matcherna och har fansen på sin sida liknas vid en rockstjärna. Intresset för kampsport är stort i Japan och till galan förväntas minst 10 000 skrikande fans sitta i publiken.

”Det blir ingen lätt match och det är det sällan när man får såna här möjligheter. K-1 Japan har haft alla de stora namnen du kan tänka dig. Här gäller det att ta steget utanför sin comfort zone och bevisa att man tillhör världseliten”, säger agenten Malick Bah om Falks match mot Hayashi.

Här är en highlight med Kims bästa matcher under 2019.

https://www.instagram.com/tv/B80GQGWBTJN/?utm_source=ig_web_copy_link

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer