Nyhet

Magnus Andersson vinner på KO mot Wanchalerm i andra ronden på MX Muay Extreme.

I helgen så fick Magnus Andersson ännu en gång visa varför han kallas the Crazy Viking. Denna gång fick han möta ytterligare ett toppnamn inom thaiboxning, nämligen Wanchalerm, är någon som de allra flesta Thailändare känner till då han tidigt i sin karriär klättrade högt i rankingen på Bangkoks arenor. Se hela matchen här!

I en match mot den mycket mer erfarne Thailändaren bjöds publiken på ett högt tempo redan från start. Till en början såg den thailändske fightern ut att träffa mer med sina tekniker. När andra ronden började vände dock matchbilden och Andersson tog över mer och mer. Innan ronden hann gå tiden ut lyckades han sänka Wanchalerm med flertalet välriktade knä och armbågar. Detta blev för mycket för thailändaren som blev uträknad. Därmed kunde The Crazy Viking från Olofstorp fira ännu en seger via avslut. Detta är 3:e matchen på raken nu som han vinner på KO.

Matchen blev lite av en comeback på MX för Andersson då han varit upptagen med att tävla på andra galor bl a Top King och Lion Fight. AndErsson håller även VM-titeln i MX Muay Thai Xtreme i -70kg sen 2017. Galan är en av Thailands populärare då de bytt ut de vanliga boxningshandskarna mot mindre mma handskar. 

Nyligen fick han även ett erbjudande om att gå om den åtråvärda VM-titeln för WBC. Något han dock valde att tacka nej till då de ville att han skulle flyga in från Sverige och han själv skulle få stå för kostnaden mellan Thailand och Sverige. Magnus bor som känt till vardags i Phuket där han tränar och tävlar för Revolution Muay Thai.

Se hela matchen här:

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer