Nyhet

Ny UFC-match för Pannie Kianzad

Stryk dina befintliga planer lördagskvällen den 9 november, för då har du chansen att direktsänt se Pannie Kianzad i oktagonen igen. Den här gången för ett returmöte på rysk mark mot en australiensiska som Pannie tidigare besegrat i Invicta.

Att följa Pannie Kianzads (11-5) karriär kan knappast kallas tråkigt. Grovt summerat: en hajpad, obesegrad inledning på MMA-karriären, en riktig skitkväll i form av missad vikt och TKO-förlust under Invicta-titelmatchen mot tuffa Tonya Evinger år 2015, och krasch i form av depression. Sedan dess har Pannie rest sig som en Fågel Fenix. Efter trogen tjänst hos Invicta tog hon sig till TUF-finalen i november 2018, som första svensk någonsin. Tyvärr förlorade hon både TUF-finalen mot Macy Chiasson och märkligt nog även UFC-kontraktet. Men hon behövde bara ett halvår för att återigen bärga det förlorade kontraktet.

På sistone har matcherna gått såhär för 27-åringen från Skåne:

>> Domslutsförlust mot Julia Avila i UFC under juli 2019.

>> Domslutsvinst mot Iony Razafiarison på Superior Challenge i maj 2019.

>> RNC-förlust under TUF-finalen mot Macy Chiasson i november 2018.

Kanske kan rysk mark än en gång bringa vinst. Pannie fick sin första stora seger i karriären mot Milena Dudieva i Ryssland år 2013. Under UFC Fight Night 163 den 9 november i Moskva möter Pannie australiensiskan Jessica-Rose Clark, som Pannie tidigare besegrat via domslut under 2015. 31-åriga Jessica-Rose Clark (9-5) återvänder till bantam, sin ursprungliga viktklass. Här är hennes senaste matchfacit:

>> Domslutsförlust mot Jessica Eye i juni 2018.

>> Domslutsvinst mot Paige VanZant i januari 2018.

>> Vinst via delat domslut mot Bec Rawlings i november 2017.

Kvällens huvudmatcher under UFC Fight Night 163 består av hajptåget Zabit Magomedsharipov mot Calvin Kattar, samt Alexander Volkov mot Greg Hardy (som ersätter Junior dos Santos och förhoppningsvis lämnar inhalatorn hemma denna gång). I skrivande stund ser matchkortet ut enligt följande:

Huvudkort

Fjädervikt – Zabit Magomedsharipov vs. Calvin Kattar

Tungvikt – Alexander Volkov vs Greg Hardy

Weltervikt – Danny Roberts vs. Zelim Imadaev

Lätt tungvikt – Gadzhimurad Antigulov vs. Ed Herman

Weltervikt – Anthony Rocco Martin vs. Ramazan Emeev

Lätt tungvikt – Shamil Gamzatov vs. Klidson Abreu

Underkort

Lätt tungvikt – Magomed Ankalaev vs. Dalcha Lungiambula

Weltervikt – Rustam Khabilov vs. Sergey Khandozhko

Mellanvikt – Karl Roberson vs. Roman Kopylov

Weltervikt – Abubakar Nurmagomedov vs. David Zawada

Bantamvikt – Jessica-Rose Clark vs. Pannie Kianzad

Bantamvikt – Grigoriy Popov vs. Davey Grant

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer